Αρχική Διεθνη Νεα Συρία: Τουλάχιστον 8 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά, σε δύο εκρήξεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά

Συρία: Τουλάχιστον 8 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά, σε δύο εκρήξεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά

Από antwnio

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε δύο εκρήξεις που έγιναν με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μία από τις εκρήξεις έπληξε ένα συνεργείο αυτοκινήτων στη Σάουα, ένα χωριό κοντά στα τουρκικά σύνορα, το οποίο ελέγχουν φιλοτούρκοι μαχητές, τόνισαν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Περιοχές που έχει καταλάβει η Τουρκία και οι οργανώσεις που συνδέονται με την Άγκυρα στη βόρεια Συρία αποτελούν τακτικά σκηνικό στοχευμένων δολοφονιών, βομβαρδισμών και συγκρούσεων μεταξύ ένοπλων ομάδων.

Στο δεύτερο περιστατικό, στην Μανμπίτζ ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε ένα όχημα σκότωσε τρεις μαχητές που συνδέονται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οργάνωση στις οποίες κυριαρχούν Κούρδοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές .

Οι SDF, κυριαρχούμενοι από τους Κούρδους και υποστηριζόμενες από την Ουάσινγκτον, ήταν η αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, που εκδιώχθηκε από τα προπύργια του στη Συρία το 2019.

Η Τουρκία θεωρεί την κυριότερα συνιστώσα των SDF, τους YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), ως προέκταση του PKK, το οποίο η Άγκυρα κρίνει «τρομοκρατική» οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης