Αρχική Πολιτική Τζανακόπουλος από Γρεβενά: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το πρόστιμο των 100 ευρώ

Τζανακόπουλος από Γρεβενά: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το πρόστιμο των 100 ευρώ

Από antwnio

Να πάρει πίσω το μέτρο για την επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους κάλεσε την κυβέρνηση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά. Ταυτόχρονα, εγκάλεσε την κυβέρνηση για την «απαξίωση» και την «εγκατάλειψη» του συγκεκριμένου νομού.

«Συζητήσαμε σήμερα εδώ στα Γρεβενά, μετά την επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο, με τους τοπικούς φορείς, με τον δήμαρχο, με τον Εμπορικό Σύλλογο, με το Εμπορικό Επιμελητήριο, για έναν νομό ο οποίος δεν αντιμετωπίζει απλώς χρόνια προβλήματα αλλά βρίσκεται στην κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε: «Απαξιωμένος και εγκαταλελειμμένος από την κεντρική κυβέρνηση, με προβλήματα που αφορούν την ίδια την παραγωγική του βάση, με προβλήματα που αφορούν και το δημογραφικό, καθώς είναι ένας νομός ο οποίος διαρκώς γερνά, ένας νομός ο οποίος έχει χτυπηθεί και από την εσωτερική μετανάστευση, ένας νομός ο οποίος δεν έχει τύχει αντιμετώπισης με ισότητα στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης». «Και σε όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα έρχονται να προστεθούν σήμερα και η πανδημική κρίση, αλλά και η οικονομική κρίση με ιδιαίτερο και κυριότερο το ζήτημα της ακρίβειας που κάνει ακόμη πιο δύσκολες τις καταστάσεις, σχεδόν μη διαχειρίσιμες, φέρνοντας την περιοχή στα πρόθυρα μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης, αντίστοιχης με αυτή που βιώσαμε όλοι ως χώρα και ως κοινωνία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη «για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία και για την μη ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και για το γεγονός ότι έχει αφήσει εργαζόμενους, μισθωτούς, μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες στην κυριολεξία στην τύχη τους, ιεραρχώντας ως σημαντικότερα τα συμφέροντα μιας κάστας ολιγαρχών και μεγάλων επιχειρηματιών και ξεχνώντας πραγματικά, αγνοώντας πλήρως, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

«Νομίζω ότι απαιτείται επιτακτικά η συνδιαμόρφωση ενός μεγάλου προοδευτικού δημοκρατικού πλειοψηφικού ρεύματος που θα δώσει μια πραγματική εναλλακτική λύση στην ελληνική κοινωνία. Νομίζω δεν πάει πλέον άλλο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, είπε πως «πρόκειται για ένα μέτρο παραδοχή-ομολογία πλήρους και ολοκληρωτικής αποτυχίας, όχι απλώς στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό τού γενικού πληθυσμού και την επίτευξη του τείχους ανοσίας». «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς και αντιδρά με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζει να αντιδρά η Δεξιά: με αυταρχισμό, με ποινές, με διώξεις. Πρόκειται για μια βάρβαρη, πινοσετικής έμπνευσης επιλογή η οποία δείχνει τα τεράστια αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του», υπογράμμισε και κάλεσε την κυβέρνηση «να πάρει πίσω άμεσα αυτή τη ρύθμιση και να προχωρήσει σε διάλογο με τους επιστήμονες και με την αντιπολίτευση, σε θετικά κίνητρα, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας με το μαζικό και καθολικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού».

«Ο αυταρχισμός, η τιμωρητική διάθεση, οι διώξεις, οι ποινές, τα πρόστιμα, δεν μπορούν να είναι η λύση. Η οικονομική εξόντωση των συμπολιτών μας άνω των 60 δεν μπορεί να είναι η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας. Δεν μπορεί να είναι η λύση σε αυτή την τεράστια κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Διαβάστε επίσης