Αρχική Κοινωνια Την Παρασκευή η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού: Αύξηση μεγαλύτερη του 6% – Μικτές αποδοχές μεταξύ 830 – 840 ευρώ

Την Παρασκευή η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού: Αύξηση μεγαλύτερη του 6% – Μικτές αποδοχές μεταξύ 830 – 840 ευρώ

Από antwnio

Κλείδωσε και ανακοινώνεται αύριο, Παρασκευή από τον πρωθυπουργό ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει το 6% ώστε να είναι μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό και εκτιμάται ότι θα φέρει την Ελλάδα ακόμη και τέσσερις θέσεις υψηλότερα στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Δύο είναι τα βασικά σενάρια για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού.

Ο κατώτατος μισθός είναι στα 780 ευρώ μικτά αυτή τη στιγμή. Το βασικό σενάριο, φέρνει μια αύξηση της τάξεως του 6% στα επίπεδα των 830 ευρώ και το δεύτερο σενάριο – που στηρίζεται στο γεγονός ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να κρατάει αυτό τα επιπλέον χρήματα ως «σενάριο – έκπληξη» – στα 840 ευρώ.

Αναμένεται να το δούμε αύριο που θα κλειδώσει το τελικό νούμερο.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι τι αλλάζει σε επίπεδο καθαρών αποδοχών για τουλάχιστον 600.000 εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 667 ευρώ καθαρές αποδοχές με τα δεδομένα έως και το τέλος Μαρτίου. Το εύρος των 830 με 840 ευρώ, αντιστοιχούν σε 706 έως 713 ευρώ καθαρές αποδοχές.

Συνδεδεμένα με το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού, είναι το επίδομα ανεργίας αλλά και το επίδομα μητρότητας.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης