Αρχική Πολιτική ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Από antwnio

Πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του τη “Συμφωνία των Πρεσπών” υποσχόμενος:«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ!»!

Η εντολή δε ήταν, οι σημερινοί πρωτοκλασάτοι Υπουργοί του, Άδωνις Γεωργιάδης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Αντιπρόεδρος της ΝΔ), Μάκης Βορίδης (Εσωτερικών) και Θανάσης Πλεύρης (Υγείας) να συμμετέχουν σε όλες τις λαοσυνάξεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί η ΝΔ το πολιτικό τους παρελθόν στο κόμμα ΛΑΟΣ και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να καρπωθεί η ΝΔ τις ψήφους των ιδιαίτερα ευαίσθητων για τα εθνικά θέματα συμμετέχοντες σε αυτά! 

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, η σχεδιασμένη υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών – πατριωτών πέτυχε! Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε και απώλεσε την εξουσία, η δε ΝΔ κέρδισε τις εκλογές σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από 10χρονες συμμαχικές κυβερνήσεις κομμάτων!

Ωστόσο μετά τις εκλογές η στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ άλλαξε 100%! Στα δυο και πλέον χρόνια που έχουν τις τύχες της Πατρίδας στα χέρια τους, όχι μόνο υπερασπίζονται την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά και μέλημά τους ήταν η απόλυτη νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας! Που θα επιτυγχανόταν με την ψήφιση των τριών εφαρμοστικών νόμων ή αλλιώς, Μνημονίων συνεργασίας, ή πρωτόκολλων συμφωνίας με τα Σκόπια!

Μια νομιμοποίηση που καθυστερεί επί 16 μήνες, επειδή δεν τολμάει να φέρει αυτά τα Μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή αντιστέκεται σθεναρά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο οποίος με δηλώσεις του έχει τονίσει σε όλους τους τόνους πως θα τα καταψηφίσει!

Αλλά για να γίνει τελείως κατανοητό, τι ακριβώς πρεσβεύουν αυτά τα τρία Μνημόνια, αρκεί να σας πούμε πως αφορούν, την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στην Ε.Ε. με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και τέλος την φύλαξη του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Αλλά ακύρωση αυτής της ενδοτικής συμφωνίας, που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις προεκλογικές της υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό, θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους του Σκοπιανούς εθνικιστές που δεν θέλουν η χώρα τους να λέγεται “Βόρια Μακεδονία”, αλλά σκέτο “Μακεδονία”!

Βέβαια ο καλός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργός της γείτονας χώρας Ζόραν Ζάεφ, ουδέποτε τήρησε στο έπακρό της αυτήν την συμφωνία, δίνοντας το δικαίωμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να την καταγγείλει!

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να εκλιπαρεί και σήμερα τα Σκόπια προκειμένου να μην καταπέσει η “Συμφωνία των Πρεσπών”! Προφανώς, γιατί αυτή είναι η εντολή των ΗΠΑ, της Γερμανίας και του ΟΗΕ!

Από τη στιγμή που τα πολιτικά δρώμενα στα Σκόπια άλλαξαν μετά τη συντριβή του κόμματος Ζάεφ στις εκεί δημοτικές εκλογές και τον θρίαμβο των εθνικιστών του κόμματος VMRO! Αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να αναγγείλει πως θα παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, αλλά και από Πρόεδρος του κόμματός του!

Προ αυτών των εξελίξεων ο ηγέτης του VMRO Χριστιάν Μιτσκόσκι προσπαθεί να επισπεύσει την πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ, δίνοντας προθεσμία παραίτησης αυτής της κυβέρνησης μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (7/11) διαφορετικά θα υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας στο κοινοβούλιο της χώρας!

Να σημειωθεί ότι το VMRO είναι το μεγαλύτερο κόμμα της σημερινής αντιπολίτευσης, μαζί με το κόμμα της αριστεράς (Levica) και τα αλβανικά κόμματα “Συμμαχία για τους Αλβανούς” και BESA, και τα οποία έχουν συμφωνήσει για την πτώση της κυβέρνησης Ζόραν Ζάεφ!

Το ζητούμενο λοιπόν και μπροστά σε αυτές τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα επιδείξουν ελληνικά-εθνικά αντανακλαστικά ακυρώνοντας την ενδοτική συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα, και την οποία ψήφισε η προηγούμενη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (145) και η Ομάδα των 8, που ενήργησαν ως ο “Δούρειος Ίππος” της αρπαγής της Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς;;

Ο  Σταμάτης Κραουνάκης για Αλέξη Τσίπρα και ΚΙΝΑΛ…

Ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης ποτέ δεν έκρυψε τα αριστερά του πολιτικά αισθήματα! Όμως πάντα, ή σχεδόν πάντα, έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους!

Έτσι προσωπικά δεν ένιωσα έκπληξη στα όσα είπε σε μια συνέντευξή του εφ΄ όλης της ύλης, στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή και στην ειδησεογραφική πλατφόρμα https://www.ieidiseis.gr/

Ωστόσο θα πρέπει να καταγράψω παρακάτω τις λακωνικές του απαντήσεις σε πολιτικά ζητήματα!

Στο ερώτημα: “Τι δεν κάνει ο Τσίπρας και τι πρέπει να κάνει για να διεκδικήσει με αξιώσεις την ηγεσία;

Ο κ. Κραουνάκης ήταν αφοπλιστικός, απαντώντας:

Πρώτον δεν ξεκόλλησε από την ήττα! Δεύτερον δεν ξεκουμπίζει μερικές αποτυχάντζες! Τρίτον για να του ξανάρθει ηγεσία πρέπει να πάψει ν αγωνιά γι αυτό! Ακόμα η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται! Αγαπάμε Αλέξη και νευριάζουμε επίσης μαζί του!

Στην δε ερώτηση, για το ποιος θα ήθελε να βγει Πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης απάντησε ακόμη πιο λακωνικά:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου να βγει από τον τάφο και να τους πλακώσει στις φάπες.»!!

Σε δημοσκόπηση ο ΓΑΠ συγκεντρώνει τις πλέον αρνητικές γνώμες…

Αφού ο λόγος για το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και από τη στιγμή που πιστεύω πως το εξωθεσμικό πολιτικό Σύστημα “υποχρέωσε” τον ΓΑΠ να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία, προκειμένου να διαμορφώσει τη δική του αυριανή κυβέρνηση, αξίζει να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στον χώρο, ειδικότερα από ένα Μέσο που γνωρίζει αυτόν τον χώρο, όπως το ειδησεογραφικό πόρταλ https://www.protagon.gr/

Έχει αξία λοιπόν να καταγράψουμε παρακάτω απόσπασμα αυτής της έρευνας και την οποία χαρακτηρίζεται ως θρίλερ!

Αφού σε αυτήν την δημοσκόπηση για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – ποιον θέλουν τελικά για αρχηγό, η έρευνα της GPO – η πρώτη του είδους – έδειξε ότι πρόκειται για μια οριακή μάχη για τρεις, με τόσο μικρές διαφορές που κανείς δεν είναι σίγουρος για το δίδυμο της δεύτερης Κυριακής.

Άλλωστε οι τρεις άλλοι υποψήφιοι, που δεν φτάνουν καν το διψήφιο ποσοστό, μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα ανάλογα με το πώς θα κινηθούν! Είκοσι εννέα ημέρες  απομένουν ως τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής και η δημοσκόπηση της GPO που δημοσίευσαν “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”, έδωσε μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα: πρόκειται για μάχη για τρεις, τους (με αλφαβητική σειρά) Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπανδρέου. Η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 1.012 ατόμων!

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ταυτότητα της δημοσκόπησης, το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων έγινε σε δύο φάσεις, 23 με 25 Οκτωβρίου και 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου. Ένα μέρος της δηλαδή έγινε όσο η Φώφη Γεννηματά ζούσε ακόμη (η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απεβίωσε στις 25 Οκτωβρίου)…

…Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου, και αυτό σημαίνει ότι οι τρεις άλλοι υποψήφιοι θα παίξουν τον δικό τους ρόλο, τασσόμενοι με τον έναν ή τον άλλο φιναλίστ. Εκτός και αν κάποιος από τους (με αλφαβητική σειρά) Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Χρηστίδη αποχωρήσει πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου που και αυτό μπορεί να γύρει τα ποσοστά υπέρ ή κατά ενός εκ των τριών πρωτοπόρων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, στην ευρύτερη δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%)!

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε πως στο σημείο καταγραφής αρνητικών γνωμών, αναφέρεται:

Από τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης φαίνεται και ένα πρόβλημα της υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου. Ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ και πρώην Πρωθυπουργός, συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές (ή μάλλον αρνητικές) γνώμες μεταξύ των υποψηφίων – φτάνει το 51,8% όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν (έναντι 47% θετικών). Στον αντίποδα, ο κ. Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (78,8%) και παράλληλα τις λιγότερες αρνητικές (μόλις 18,5%) — ακόμα καλύτερα είναι τα ποσοστά του μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής Βορείου Τομέα του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει 77,3% θετικές γνώμες και 22,4% αρνητικές!!

egersi .gr

Διαβάστε επίσης