Αρχική Κοινωνια Υπό κατάληψη το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά – “Δεν επαρκούν οι αίθουσες, μαθήματα σε διαδρόμους”

Υπό κατάληψη το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά – “Δεν επαρκούν οι αίθουσες, μαθήματα σε διαδρόμους”

Από antwnio

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για την κτιριακή κατάσταση και την αδιαφορία του δήμου Λαγκαδά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως ανέφεραν στο lagadas.net εκπρόσωποι του 15μελούς, οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα μαθητές να κάνουν μάθημα στους διαδρόμους και καθηγητές να κάνουν χρήση του ακατάλληλου κτιρίου. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν με τις τουαλέτες του σχολείου λόγω της έντονης δυσοσμίας, αλλά και του γεγονότος πως δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους (6 τουαλέτες για 310 μαθητές). Απαιτείται η εγκατάσταση νέων τουαλετών στο χώρο της αυλής. Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση συρματοπερίφραξης στην αυλή με αγκαθωτή απόληξη προκειμένου οι μαθητές να μην έρχονται σε επαφή με το ακατάλληλο μέρος του κτιρίου, είναι επικίνδυνη και υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού μαθητή.

Παράλληλα, οι μαθητές ζητούν αθλητικό εξοπλισμό για τις δραστηριότητες τους και τοποθέτηση μπασκετών στην αυλή. Ταυτόχρονα, αναφέρουν πως εδώ και δύο χρόνια που έχει κλείσει μέρος του σχολείου λόγω ακαταλληλότητας, δεν έχουν δει να γίνονται εργασίες για την επιδιόρθωση ή ανακαίνιση του.

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου επικροτούν τα αιτήματα των μαθητών και βρίσκονται στο πλευρό τους, αν και αναφέρουν πως δεν συμφωνούν με το είδος της κινητοποίησης αυτής. Μάλιστα, μιλώντας στο lagadas.net, τονίζουν πως για τα προβλήματα είναι ενημερωμένος ο δήμαρχος κ. Ταχμαζίδης o οποίος τους είχε υποσχεθεί πως θα λυθούν αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένες ημερομηνίες και δεσμεύσεις, που σύμφωνα με τους ίδιους, δεν τηρήθηκαν. «Στις 16/11/22 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου υπήρξε δέσμευση του κ. δημάρχου για επίλυση των προβλημάτων αυτών εντός ενός μήνα» αναφέρει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νικολέτα Μαγκλαβέρα.

Για το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί σχολικό συμβούλιο την Τρίτη 10/1 στις 9.00 στο δημαρχείο Λαγκαδά, προκειμένου να συζητηθούν με τους αρμόδιους όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και να υπάρξουν δεσμεύσεις για την επίλυση τους.

Οι μαθητές είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση και αναφέρουν πως αν δεν λυθούν άμεσα τα θέματα τους, θα συνεχίσουν την κατάληψη προχωρώντας παράλληλα και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας.

Τα μαθήματα διεξάγονται πλέον εξ αποστάσεως, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας webex.

Διαβάστε επίσης