Αρχική Διεθνη Νεα Φρέντι Μπελέρης: “Ο αγώνας μου για το ευρωκοινοβούλιο αφορά τη Δημοκρατία”

Φρέντι Μπελέρης: “Ο αγώνας μου για το ευρωκοινοβούλιο αφορά τη Δημοκρατία”

Από antwnio

Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, συνελήφθη από το καθεστώς του Έντι Ράμα στην Αλβανία, σε μια προσπάθεια φίμωσης του Ελληνισμού της Βόρειας Ηπείρου.

Σήμερα, ο Φρέντι Μπελέρης συνεχίζει μέσα από τη φυλακή να δίνει τον δικό του αγώνα. Η φωνή του δεν μπορεί προφανώς να φιμωθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής όπου κρατείται παράνομα από τον Έντι Ράμα και την… παρέα του, που έχουν ως στόχο να «ξεριζώσουν» οτιδήποτε ελληνικό στην Αλβανία, υφαρπάζοντας χωρίς καμία ντροπή ακόμα και περιουσίες.

Η φωνή του Φρέντι Μπελέρη όπως αναφέραμε, δεν μπορεί να φιμωθεί. Καμία φωνή που διατρανώνει τα ιδανικά της Δημοκρατίας, εξάλλου, δεν μπορεί να φιμωθεί.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε μέσα από τη φυλακή στο Newbsomb.gr και την Αμαλία Κάτζου, όπου ξεσπώντας σε λυγμούς, τόνισε πως ο προσωπικός Γολγοθάς που ανεβαίνει από τις 12 Μαΐου του 2023, είναι ένας αγώνας της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την υπερηφάνεια να εκπροσωπεί τον Ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά η δήλωση του Φρέντι Μπελέρη:

«Ένα χρόνο τώρα το καθεστώς Ράμα, με ένα φαιδρό κατηγορητήριο και μια
δίκη παρωδία, με κρατά φυλακισμένο επειδή τόλμησα να κερδίσω τις εκλογές
στο Δήμο Χιμάρας. Επειδή ήθελα να να προστατεύσω τις περιουσίες, τα
συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της περιοχής. Παρά τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πολλών άλλων φορέων, το καθεστώς Ράμα μου απαγόρευσε να αναλάβω τα καθήκοντά μου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μου ως υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έναν αγώνα που δεν είναι μόνο προσωπικός, αλλά αφορά τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες των πολιτών. Αφορά την τιμή και την περηφάνεια του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Αυτή είναι η μάχη που δίνω και με τη δική σας δύναμη μπορούμε να την κερδίσουμε».

Γιος Φρέντι Μπελέρη: «Στημένη η κατηγορία»

Προ μερικών ημερών άλλωστε, ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Φρέντι Μπελέρη, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου.

Ο Φρέντι Μπελέρης εξακολουθεί να βρίσκεται φυλακισμένος στις πιο σκληρές φυλακές της Αλβανίας, στο Φιέρι, ετοιμάζοντας το έδαφος προκειμένου να καταθέσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση να καταδικασθεί σε φυλάκιση δύο ετών από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).

Αρχικά, ο κ. Μπελέρης τόνισε πως «ο πατέρας μου υποδέχθηκε με μεγάλη συγκίνηση και χαρά (σ.σ. την είδηση ότι βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας). Είναι μία στιγμή υπερηφάνειας και πέρασε το μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Αποτελεί μία υπερκομματική, εθνική άκρως συμβολική υποψηφιότητα, που συμβολίζει τον αγώνα για το Κράτος Δικαίου, τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε κοινότητας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, για τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Αυτή η υποψηφιότητα περνά το μήνυμα ότι δεν μπορεί να φυλακίζεται εν έτει 2024 ένας άνθρωπος με μία κενή δικογραφία και έναν μάρτυρα πληρωμένο από την αλβανική αστυνομία, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στο δικαστήριο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είμαστε ευγνώμονες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μας δίνει».

Το χρονικό της παράνομης κράτησης Μπελέρη

Δεν υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία στη δικογραφία που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν, λίγο-πολύ, τη μοναδική σύλληψη υποψηφίου δημάρχου εδώ και τρεις δεκαετίες, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Στις 6 Μαΐου 2023, ο Έντι Ράμα πηγαίνει στη Χειμάρρα και επιτίθεται χυδαία στον Μπελέρη με ρατσιστική και χλευαστική γλώσσα. Επιβεβαιώνεται από αρκετές πηγές ότι ο Ράμα ανησυχούσε για τη Χειμάρρα τις τελευταίες ημέρες μιάς και στις δημοσκοπήσεις φαινόταν πως θα έχανε την περιοχή. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι ειδικοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τα λεωφορεία με μετανάστες που έρχονται για τον Μπελέρη από την Ελλάδα θα ανέτρεπαν τα αποτελέσματα των εκλογών δίνοντας τη νίκη στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το himara.gr ο Ράμα ζήτησε προσωπικά από τους δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη τις τελευταίες μέρες να του παίρνουν πιο συχνά συνέντευξη δίνοντάς του την ευκαιρία να χτυπήσει τον υποψήφιο της Ομόνοιας. Και το έκανε κάθε φορά που εμφανιζόταν στην τηλεόραση. Δύο μέρες μετά το παραλήρημα του Ράμα στη Χειμάρρα, εμφανίστηκε στην αστυνομία ένας άνδρας, ο οποίος δεν ήταν η πρώτη φορά που περνούσε το κατώφλι αυτής της πόρτας.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι ο Αρσέν Ράμα παίζει το ρόλο του επαναστατημένου πολίτη και καταγγέλλει τις προσπάθειες εξαγοράς ψήφων από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Είναι ένας απλός ψαράς, που κουβαλά στους ώμους του μια σοβαρή οικογενειακή τραγωδία στη θάλασσα, την οποία δεν έχει ξεπεράσει. Η τέχνη του τον οδήγησε να γνωρίσει τον Φρέντη Μπελέρη πουλώντας του ψάρια για το εστιατόριό του. Έτσι, η μια εκδοχή είναι ότι ένας ανήσυχος βαρκάρης καταγγέλλει για παράβαση του νόμου τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στην αστυνομία της Χειμάρρα.

Η άλλη εκδοχή είναι ότι μετά από πολιτική εντολή, η αστυνομία έφτασε στον Μπελέρη για να καταστρέψει την εκστρατεία του και αυτό βασίζεται σε δύο γεγονότα. Καταρχάς, σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν, κύριος πρωταγωνιστής δεν ήταν η δίωξη, αλλά η κρατική αστυνομία που εξαρτάται από τον αρχηγό της κυβέρνησης και τον υπουργό Εσωτερικών.

Στις 8 Μαΐου 2023, ο Αρσέν Ράμα συμφώνησε να παίξει το ρόλο του «μυστικού». Από κείνη τη στιγμή, αφού επρόκειτο για εκλογικό έγκλημα, η υπόθεση έπρεπε να περάσει στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK). Όμως η αφέλεια των αστυνομικών, δήθεν αδαών, τον στέλνει στους εισαγγελείς της Αυλώνας, Aurel Zarka και Matilda Peza. Αποδεικνύεται ότι και αυτοί αγνοούν το νόμο και εξουσιοδοτούν την καταδίωξη, την υποκλοπή ακόμη και τη σύλληψη.

Έτσι, στις 9 Μαΐου 2023, ο Αρσέν Ράμα προτείνει στον Μπελέρη μια λίστα 13 ατόμων που θα μπορούσαν να τον ψηφίσουν. Ο Μπελέρης διστάζει. Αυτό αποδεικνύεται και στη δικογραφία όπου υπάρχουν δηλώσεις του ψαρά «δεν μου απάντησε στο τηλέφωνο» και «δεν με περίμενε». Μετά από αρκετές απορρίψεις, ο υποψήφιος δήμαρχος του λέει να συναντήσει τον Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος ήθελε να δει απλώς τη λίστα και δεν έδωσε ποτέ χρήματα στον ψαρά για να εξαγοράσει αυτά τα 13 άτομα. Όμως, σχέδιο αρχίζει να λειτουργεί. Ο εισβολέας Αρσέν Ράμα και ο Παντελής Κοκαβέσης συναντώνται πολλές φορές μεταξύ 9 και 11 Μαΐου 2023.

Το himara.gr αναφέρει ότι οι συνομιλίες και οι φωτογραφίες τους προβλήθηκαν και στη δίκη του Μπελέρη στο Δικαστήριο της Αυλώνας, ενώπιον της δικαστή Ντορίνα Στρόκα. Υπάρχουν μόνο υπαινιγμοί για εξαγορά ψήφων. Αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό. Έδειξαν επίσης φωτογραφίες του Αρσέν Ράμα με τον Παντελή Κοκαβέση, δίπλα στην τουαλέτα ενός μπαρ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε απόδειξη για παροχή ή λήψη χρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος ισχυρισμός ότι έλαβε χρήματα προέρχεται από τον ψαρά που ισχυρίζεται ότι έχει 40.000 λεκ (360 ευρώ) για τη λίστα των 13 ατόμων. Αυτοί οι 13 ανακρίθηκαν και από την εισαγγελία και αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για αυτά τα παζάρια. Άρα, είναι μια ενέργεια, που έγινε εν βιασύνη, κακοφτιαγμένη, όχι από επαγγελματίες αλλά από ανθρώπους που ενήργησαν με πολιτικές εντολές. Έτσι, συνέλαβαν τον Φρέντι Μπελέρη τρεις μέρες πριν τις εκλογές, χωρίς να αποδεικνύεται ότι είχε πληρώσει ως αντάλλαγμα για την ψήφο.

Ακόμα και μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο βίντεο ή φωτογραφική εικόνα που να έχει παραδώσει αυτά τα λεφτά ακόμη και ο συνεργάτης του, Κοκαβέσης.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης