Αρχική Ελλαδα Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα

Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα

Από antwnio

Με την ένταση στη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να κλιμακώνεται επικίνδυνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μίλησε για το χρονοδιάγραμμα αποστολής φρεγάτας του στόλου στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι επιθέσεις των Χούθι αυξάνουν.

«Θα αποπλεύσει η ελληνική φρεγάτα, αφού έχει πλήρως προετοιμαστεί. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Η φρεγάτα είναι εκεί για να υπερασπίσει και τα ελληνικά συμφέροντα. Δεν είναι μία φρεγάτα που μετέχει σε μια ξένη αποστολή. Είναι μία φρεγάτα που μετέχει στην προστασία των ζωτικών συμφερόντων της πατρίδας μας».

Την ίδια στιγμή, στην Αίγυπτο βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, εχθές, ολοκληρώνοντας μια περιοδεία σε αραβικές χώρες, που ξεκίνησε με τη Σαουδική Αραβία, σε μια προσπάθεια της Αθήνας να εμπεδωθεί η αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή.

«Η Ελλάδα, στο μέτρο που αποτελεί ένα αξιόπιστο συνομιλητή όλων των μερών με ισχυρό διπλωματικό κεφάλαιο, θα έχει λόγο στην επόμενη μέρα, έτσι ώστε να σταματήσει άμεσα η κρίση, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη».

Με την Τουρκία να ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, να κάνει κίνηση στη Λιβύη αλλά και να εμφανιστεί ως προστάτιδα των Παλαιστινίων και όχι μόνο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί την Ιορδανία στην οποία βρέθηκε πριν δύο ημέρες ο Έλληνας υπουργός, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να προωθήσει τις δικές της θέσεις.πηγή iellada.gr

Διαβάστε επίσης