Αρχική Διεθνη Νεα Φρουροί της Επανάστασης: Αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε με πύραυλο το Ισραήλ “χωρίς δισταγμό”

Φρουροί της Επανάστασης: Αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε με πύραυλο το Ισραήλ “χωρίς δισταγμό”

Από antwnio

Ιρανός διοικητής απείλησε το Ισραήλ με πυραυλική επίθεση αν χρειαστεί.

Όπως γράφει το Sky News, επικαλούμενο ξένα δημοσιεύματα, ανώτατο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Iran International μετέδωσε ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φαντάβι δήλωσε: “Ορισμένοι θεωρούν ότι μια πυραυλική επίθεση στη Χάιφα, άμεσα, είναι η πιο πρακτική ενέργεια, συμπλήρωσε ωστόσο πως: “Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός που καθορίζει την αποστολή”.

Ο Φαντάβι είπε ότι “αν χρειαστεί και [η διαταγή δοθεί]”, το Ιράν θα χτυπήσει τη βόρεια πόλη του Ισραήλ “χωρίς δισταγμό”.

Μιλώντας σε Ιρανούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ο Φανταβί απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το Ιράν να αναλάβει άμεσα δράση κατά του Ισραήλ, απαντώντας: “Μερικοί από εσάς νέοι θεωρούν ότι η πρακτική δράση είναι ένας άμεσος πύραυλος προς τη Χάιφα, φυσικά, εάν είναι απαραίτητο αυτό θα γίνει και θα γίνει χωρίς δισταγμό”.

Η Χάιφα, στην οποία αναφέρθηκε ο Φανταβί, είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φαντάβι αναφέρεται σε πιθανή επίθεση. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη κύμα επίθεσης από το μέτωπο της αντίστασης, αν οι “φρικαλεότητες” στη Γάζα δεν σταματήσουν.

Το μέτωπο της αντίστασης είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά από το Ιράν για να αναφερθεί σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή με τις οποίες είναι ευθυγραμμισμένο.

Ο Φανταβί υποστήριξε επίσης ότι η IDF λέει ψέματα για το επιτυχές ποσοστό αναχαίτισης του Iron Dome, υποστηρίζοντας ότι είναι μόλις 30%.

“Η Αμερική δημιούργησε το Ισραήλ για την ασφάλειά της και αν αισθανθεί ανασφάλεια, θα το θυσιάσει εύκολα”, πρόσθεσε ο Φανταβί.      πηγή capital.g

Διαβάστε επίσης