Αρχική Κοινωνια Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους – Μαγεύει η στολισμένη πλατεία (φωτο & video)

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους – Μαγεύει η στολισμένη πλατεία (φωτο & video)

Από antwnio
Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους το απόγευμα της Τετάρτης.

Το κουμπί, για να ανάψει το πανέμορφο δέντρο πάτησε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ περαστικοί όλων των ηλικιών είχαν συγκεντρωθεί για να βιντεοσκοπήσουν τη στιγμή και να βγουν και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους. Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός. Στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τα βλέμματα κερδίζουν τα πολυκαρβονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα. Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους, που με τον εντυπωσιακό στολισμό του αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Συνολικά, την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Οι δαπάνες για τον στολισμό καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδιωτών και φορέων που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης παιάνιζε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και έδωσε μια γλυκιά νότα στη λιτή βραδιά.

Δείτε τη φωταγώγηση και όσα δήλωσε ο κ. Ζέρβας:

thestival.gr/

Διαβάστε επίσης