Αρχική Πολιτική Όλγα Γεροβασίλη: Δεν μετανιώνω, εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνω

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν μετανιώνω, εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνω

Από antwnio

«Εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνομαι» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη στην πρώτη τοποθέτησή της μετά το πολυτάραχο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο η ίδια εξέφρασε την πρόθεσή της να είναι υποψηφία πρόεδρος του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως: «Όταν πιστεύω κάτι, το υπηρετώ με συνέπεια και χωρίς σκοπιμότητες. Δεν είναι κάτι που μπορεί να με σταματήσει όταν θέλω να επικοινωνήσω τις θέσεις μου. Δεν υπάρχει λόγος να μετανιώσω. Δεν είμαι εκρηκτική».

Μάλιστα, η ίδια σημείωσε αρχικά μιλώντας για την υποψηφιότητά της πως «δεν ανέλαβα, μου ανέθεσαν», ωστόσο στη συνέχεια αναδιατύπωσε λέγοντας «δεν μου ανέθεσαν, μόνη μου το αποφάσισα».

Σημείωσε ωστόσο πως όσα συνέβησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν ήταν μια ευχάριστη στιγμή» και τόνισε «Για να είναι χρήσιμος κάποιος θα πρέπει να αντέξει και αυτό, ακόμη και τις “σφαίρες”, εγώ τις άντεξα και τις αντέχω αυτές τις “σφαίρες”. Διατύπωσε μια πρόσκληση και πρόκληση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτήν ανταποκρίθηκα. Μπορεί να νόμιζε ότι έκανε μια πρόσκληση που είχε κάνει κάποιος άλλος, αλλά εγώ ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη».

«Δεν αισθάνομαι καθόλου τσαλακωμένη, δεν είναι διαδικασία που μπορούμε να μιλάμε για νικητές και ηττημένους, η πολιτική έχει αντιθέσεις και οπισθοχωρήσεις. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι στην χώρα μας και στον χώρο που θέλει να υπηρετήσει ο καθένας. Αυτό που ήθελα να πω το είπα αναλυτικά και στην τοποθέτηση μου στο Συνέδριο και το είπα από ψυχής, για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση και με τον πολιτικό μας στόχο», συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

Σε ερώτηση για τις τελευταίες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «οι πρώην Πρωθυπουργοί, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, τοποθετούνται όπως και όποτε θέλουν. Εγώ δεν θα σχολιάσω τις παρεμβάσεις του ούτε θα του υποδείξω τι θα κάνει. Θα κάνει ότι θέλει ο Αλέξης Τσίπρας».

Αναφερόμενη στις παραδοχές του Αλέξη Τσίπρα για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς επί ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλες υποθέσεις, η Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Ποιος άλλος πρώην Πρωθυπουργός έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική, όπως απαιτείται; Έχετε ξανακούσει Πρωθυπουργό να κάνει τέτοια αυτοκριτική, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας;».

Στη συνέχεια υπεραμύνθηκε της άποψης ότι «το ζήτημα της Novartis ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους», αλλά έκανε λόγο «για λάθη χειρισμών και όχι προθέσεις, λόγω των οποίων φαίνεται να μπαίνουν στο ίδιο σακί οι ένοχοι και οι αθώοι».

«Στην Ελλάδα το κράτος δικαίου απειλείται από την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι από τον κ. Αρβανίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να λείψουν τα κονδύλια από την ΕΕ λόγω των ελλείψεων στο κράτος δικαίου», είπε ο κ. Γεροβασίλη.

Αναφέρθηκε και στις σχέσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «το ίδιο βράδυ που τελείωσε το Συνέδριο έκανα μια δήλωση και ισχύει. Το Συνέδριο είναι το κυρίαρχο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι αυτό που είμαι, αλλά είμαι και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει από μόνος του εξαγγείλει συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος. Έχω διαφωνήσει και με άλλους μέσα στο κόμμα. Όπως σε κάθε κόμμα, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και συνθέσεις».

Τόνισε πως: «Λευκή επιταγή δεν έχει κανένας στην ζωή» και συμπλήρωσε ότι: «Εκείνο το βράδυ είπα ότι το Συνέδριο μίλησε και είναι το κυρίαρχο όργανο. Είπα ότι μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών και επομένως συμπορευόμαστε και πάμε μπροστά για τις ευρωεκλογές».

«Ο στόχος μας στις ευρωεκλογές είναι να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό από την σημερινή καταγραφή την δημοσκοπική και να διατηρήσουμε την δεύτερη θέση», σημείωσε.

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε με νόημα ότι «Εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνομαι. Την άποψη μου θα την λέω πάντα, εντός και εκτός κόμματος. Πρώτα είμαι με την χώρα μου και μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω υποχρέωση να υπάρχει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για την χώρα».

Διαβάστε επίσης