Αρχική Πολιτική Άρθρο του Παναγιώτη Σπυρόπουλου :Το κράτος έδειξε ξανά την ανυπαρξία του

Άρθρο του Παναγιώτη Σπυρόπουλου :Το κράτος έδειξε ξανά την ανυπαρξία του

Από antwnio

Το κράτος έδειξε ξανά την ανυπαρξία του

Το κράτος έδειξε ξανά την ανυπαρξία του. Ενώ όλοι γνώριζαν δεν έκαναν τίποτα.
Ξεκινώντας από την Αττική Οδό πού στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε από την περίοδο της εξαετίας Παπαδοπούλου – Παττακού και η κατασκευή θα γινόταν από την Μ.Ο.Μ.Α. και ο δρόμος θα ανήκε στο κράτος.
Όταν ήρθαν οι δημοκράτες, αυτό πάγωσε μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου, έτσι ώστε να αναλάβουν οι διαφορές ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να μην ανήκει ο δρόμος στο ελληνικό κράτος, αλλά να χρειάζεται να πληρώνουμε υπέρογκα διόδια σε ένα δρόμο υψίστης ασφαλείας. Γιατί ο σχεδιασμός του δρόμου είναι να περνάει μέσα από τους δήμους, ώστε να λειτουργήσει σε έκτακτες ανάγκες για τον απεγκλωβισμό των πολιτών του λεκανοπεδίου.
Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε και συνεχείς ασκήσεις εκεί, του στρατού και της πυροσβεστικής.
Αντ’ αυτού βλέπουμε να γίνεται εγκλωβισμός των πολιτών και όχι απεγκλωβισμός.
Με το οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο, όχι απαραίτητα ακραίο, βλέπουμε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας να κλείνουν, γιατί τα μηχανήματα είναι απαρχαιωμένα ή και ανύπαρκτα.
Δεν επιτάσσονται επί πληρωμή βέβαια μηχανήματα ιδιωτών, ενώ θα μπορούσαν να δώσουν μια προσωρινή λύση. Τα 4 X 4 τα χρησιμοποιούν οι δήμοι για να κάνουν βόλτες οι διάφοροι, ενώ και αυτά θα μπορούσαν να προσαρμόσουν μαχαίρι μπροστά και αλατιέρα πίσω. Και το βασικότερο όλων: το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο.
Μέχρι τώρα, για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη για μεταφορές χρησιμοποιούσαν τα τρένα. Όμως τα τρένα τα απαξιώσαμε και τα εκποιήσαμε έναντι πινακίου φακής. Σε παρόμοια με την σημερινή περίπτωση κακοκαιρίας παλιότερα, μπροστά από το τρένο πήγαινε η μηχανή που καθάριζε το χιόνι.
Στη σημερινή όμως κακοκαιρία το τρένο κόλλησε στην Οινόη και άλλο τράκαρε στη Λιβαδειά.
Πολλά σημεία της Αττικής και όχι μόνο έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Ακόμα και ένα τμήμα του νοσοκομείου Σωτηρία έμεινε χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γευματίσουν σωστά οι ασθενείς.
Πριν από χρόνια βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν ότι τα καλώδια του ρεύματος πρέπει να γίνουν υπόγεια, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Το ίδιο υπήρχε και στο πρόγραμμα της Ελληνικής Αυγής για την Περιφέρεια Αττικής, με τον Ηλία Παναγιώταρου.
Ουδείς άκουγε γιατί αυτοί ήταν οι κακοί.  Μετά από τόσα χρόνια βέβαια, δικαιώθηκαν. Τώρα άρχισαν οι κυβερνώντες να συζητούν για την υπογειοποίηση των καλωδίων.  Βέβαια πότε θα υλοποιηθεί είναι ένα άλλο θέμα.  Ευτυχώς που υπάρχει ο στρατός και για μία φορά ακόμα έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά.
Δεν είναι τυχαίο πού στις δημοσκοπήσεις ο κόσμος έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στο στρατό από οπουδήποτε αλλού.
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
Παναγιώτης   Σπυρόπουλος

Διαβάστε επίσης