Αρχική Κοινωνια “Ήταν σαν να έπεφτε χειροβομβίδα στο μπαλκόνι μας” – Συγκλονίζει κάτοικος της Νέας Αγχίαλου

“Ήταν σαν να έπεφτε χειροβομβίδα στο μπαλκόνι μας” – Συγκλονίζει κάτοικος της Νέας Αγχίαλου

Από antwnio

Τις δραματικές στιγμές που έζησε με την οικογένειά του, όσο η φωτιά πλησίαζε τη Νέα Αγχίαλο, περιγράφει κάτοικος της περιοχής, εξιστορώντας όλα όσα έγιναν μέχρι να αναγκαστούν να εκκενώσουν και να αφήσουν το σπίτι τους.

«Εγώ μένω στη Νέα Αγχίαλο με την οικογένειά μου και η φωτιά εξαπλώθηκε πριν το πουν στα κανάλια. Στις 6:30 περίπου τα ξημερώματα είχε έρθει η φωτιά προς εμάς σίγουρα. Όταν ανέβασα εγώ τις αναρτήσεις με την φωτιά η γυναίκα του αδερφού μου που μένουν στον Βόλο μας ρωτούσαν “τι γίνεται; Δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι”», δηλώνει στο newsit.gr ο Τίμος Σταύρου.

«Όμως, δεν είχαν σταλεί Canadair για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, μόνο 3 ελικόπτερα. Αλλά χωρίς Canadair δεν γίνεται. Ξαφνικά έγιναν 3 τα πύρινα μέτωπα, τα βλέπαμε και μετά χάσαμε το μέτρημα, έγινε ένα ενιαίο! Άρχισαν να πετάνε Canadair όταν ήδη είχαμε ακούσει την πρώτη έκρηξη από τα πυρομαχικά. Αλλά είχε ξεφύγει η κατάσταση γιατί από τον βοριά το γύρισε σε νοτιά», εξιστορεί ο κ. Σταύρου.

«Εγώ εν τω μεταξύ είχα πάει στην δουλειά μου γιατί είμαι μάγειρας και δεν μας είπε κανείς τίποτα και ενώ ακούγαμε τις εκρήξεις και βλέπαμε τις φωτιές, οι άνθρωποι έρχονταν να φάνε…

Έγιναν τουλάχιστον 5-6 εκρήξεις από τα πυρομαχικά που υπάρχουν στο κτίριο της ΠΑ. Ευτυχώς τα πυρομαχικά είναι από κάτω από το έδαφος πολλά μέτρα. Δούλευα έως τις 16.30. Νωρίτερα, κατά τις 14.00, με πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου και μου είπε ότι της λένε η αστυνομία να φύγουν από το σπίτι, να εκκενώσουν τα σπίτια. Της είπα να κατέβει στην πεθερά μου που ήταν πιο κοντά στην παραλία», περιγράφει ο κ. Σταύρου.

«Έκλαιγε γοερά το παιδί από τον φόβο του»

«Έχουμε και ένα μικρό παιδί 2 χρόνων και ειδικά στις πρώτες 2 εκρήξεις που άκουγε έκλαιγε γοερά από τον φόβο του, αλλά και γενικά δεν μπορούσαμε να τον κάνουμε καλά, να τον ησυχάσουμε. Γενικά κάτι τζαμαρίες έσπασαν, αλλά στο δικό μας το σπίτι δεν έσπασαν γυαλιά. Τραντάχτηκαν, όμως, τόσο πολύ σαν να έπεσε χειροβομβίδα ακριβώς στο μπαλκόνι», σημειώνει ο κάτοικος της Νέας Αγχιάλου.

«Αποφασίσαμε να φύγουμε γιατί δεν τα βλέπαμε καλά τα πράγματα. Στα κανάλια έλεγαν ότι είναι κλειστά προς τον Αλμυρό αλλά είναι ανοιχτά προς Βόλο. Πήρα τηλέφωνο για να δούμε τι θα κάνουμε και την Πολιτική Προστασία και μας έλεγαν ότι είναι κλειστά και προς τον Βόλο.

Δεν ξέραμε τι να κάνουμε γιατί βλέπαμε ότι αναζωπυρώνεται η φωτιά στον Κατήραγα, στις κεραίες. Και όντως αναζωπυρώθηκε το απόγευμα κατά τις 18:30. Τελικά τα κανάλια είχαν δίκιο και φύγαμε και πλέον είμαστε με την οικογένειά μου στον Βόλο στο σπίτι του αδερφού μου και η πεθερά μου και άλλα συγγενικά πρόσωπα στο σπίτι της μητέρας μου. Στον Βόλο εν τω μεταξύ δεν κατάλαβαν τίποτα από τις εκρήξεις…», εξιστορεί στο newsit.gr ο Τίμος Σταύρου.

Διαβάστε επίσης