Αρχική Κοινωνια Αδέσποτα Kορμιά: “Πήγα στη Θεσσαλονίκη προετοιμασμένη για τις αντιδράσεις”, λέει η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ

Αδέσποτα Kορμιά: “Πήγα στη Θεσσαλονίκη προετοιμασμένη για τις αντιδράσεις”, λέει η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ

Από antwnio

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η χθεσινή πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της «Αδέσποτα Κορμιά» πραγματοποιήθηκε κανονικά στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη λύπη της για το γεγονός ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η κανονικότητα χρειάστηκε η προληπτική επέμβαση της αστυνομίας, εξέφρασε η σκηνοθέτις Ελίνα Ψύκου.

«Η ταινία προβλήθηκε σε μια ιδανική συνθήκη με ένα εξαιρετικό κοινό και ακολούθησε ένα πολύ δημιουργικό QnA με ερωτήσεις και απαντήσεις από εμένα και από τους συνεργάτες της ταινίας» δήλωσε η ίδια, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Στη συνέχεια, η κ. Ψύκου πρόσθεσε με νόημα: «Δεν είμαι χαρούμενη που η προβολή κύλησε χωρίς προβλήματα επειδή η αστυνομία εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων. Αν δεν είχε γίνει αυτό, δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Καταλαβαίνω ότι το κίνητρο ήταν η προστασία μας και δεν θέλω να είμαι αγνώμων, όμως, το να οδηγούμαστε σε  αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να μας προβληματίσει».

Η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ που ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις εξαιτίας της αφίσας που απεικονίζει μια ημίγυμνη έγκυο γυναίκα στον Σταυρό, ομολόγησε πως ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το γεγονός ότι κάποιοι θα σταθούν απέναντί της: «Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια κλιμάκωση, ήρθα προετοιμασμένη στο Φεστιβάλ. Η επίθεση ξεκίνησε περίπου πριν από 18 ημέρες όταν και έγινε σχετική επερώτηση του κόμματος ΝΙΚΗ στη Βουλή. Όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη, είχα ήδη διανύσει μια μεγάλη εσωτερική συναισθηματική διαδρομή και ήμουν αρκετά ψύχραιμη και δυνατή και αυτό με βοήθησε να εστιάσω στην ταινία και στην προβολή της και να μην ασχοληθώ με αυτό το ζήτημα που λίγο έλειψε να καπελώσει την ταινία. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και δεν υπήρξε καμία παρεμβολή».

Επιπλέον, θέλησε να ευχαριστήσει τη γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Ορέστη Ανδρεαδάκη, για τον συγκινητικό τρόπο με τον οποίο αγκάλιασαν την ίδια και το ντοκιμαντέρ της: «Πρόκειται για δύο ανθρώπους με τους οποίους γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, επομένως, η στάση τους ήταν αναμενόμενη. Πέρα από τη δημόσια τοποθέτησή τους, όλες αυτές τις μέρες, οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ ήταν συγκινητικά υποστηρικτικοί τόσο ως προς εμένα όσο και απέναντι στον δημιουργό της αφίσας Νίκο Πάστρα αλλά  και στην ταινία και αυτό με συγκινεί απίστευτα», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης