Αρχική Πολιτική Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου – Δήλωση του Επικεφαλής του κινήματος κ. Φαίδωνα Βόβολη σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου – Δήλωση του Επικεφαλής του κινήματος κ. Φαίδωνα Βόβολη σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Από antwnio

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο TRT ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε προκλητικά πως αν η χώρα μας δεν παραιτηθεί από την στρατικοποίηση των νησιών, τότε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους από την Άγκυρα. Συνέχισε δε την προκλητικότητα σημειώνοντας πως αν χρειαστεί, θα κάνουν τις απαραίτητες προειδοποιήσεις και έπειτα θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση.

Άμεση απάντηση έδωσε ο Επικεφαλής του κινήματος κ. Φαίδων Βόβολης στην ανεπίτρεπτη τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Βόβολης δήλωσε:

“Την ώρα που ο τουρκικός λαός πεινά από τις αυξήσεις στα βασικά, ο υπερεθνικιστής τσαβούσογλου προσπαθεί να τους στρέψει αλλού την προσοχή. Απέναντι από τα νησιά μας έχουν την μεγαλύτερη στρατιωτική δυνατή δύναμη. Πλέον ήρθε η ώρα αμφισβήτησης κυριαρχίας στα Μικρασιατικά Παράλια.”

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Εκπροσώπου του κ. Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, απαντά απλά πως… η Ελληνική πλευρά απορρίπτει τις αιτιάσεις των τούρκων αξιωματούχων ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του αναφέροντας την ετοιμότητα της Ελλάδας να παραμείνει προσηλωμένη στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και εκφράζοντας την προθυμία της χώρας μας να διεξάγει εποικοδομητικό διάλογο με την τουρκία, στη βάση των αρχών αυτών.

Ο κ. Βόβολης ξεκαθάρισε την θέση μας στους τούρκους αξιωματούχους:

“Να απειλείτε εκεί που μπορείτε.

Άδεια θα ζητάτε εσείς -όπως ζητάτε- για να εισέρχεστε σε Ελληνικά εδάφη. Όσον αφορά ‘εισβολές’, είμαστε εδώ.

Η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή εξασφαλίζει την ΕΙΡΗΝΗ και την ΗΡΕΜΙΑ στην περιοχή απέναντι σε φαύλες δηλώσεις.

Υγ 1- Αν θέλουν οι γείτονες να διατηρούμε διαύλους επικοινωνίας, άμεση αποπομπή του γραφικού φανατικού ΥΠΕΞ τους.

Υγ 2- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;

Εμείς θα απαντάμε στους Τούρκους;”

Οι θέσεις του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά” γύρω από το κρίσιμο αυτό εθνικό ζήτημα, είναι αταλάντευτες.

Εκπρόσωπος Τύπου: Μάντυ Σεβαστού.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

www.eleutheroixana.gr

deltiatypou@eleutheroixana.g

Διαβάστε επίσης