Αρχική Διεθνη Νεα Αξιωματούχος πληροφοριών της Αιγύπτου λέει ότι το Ισραήλ αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους για “κάτι μεγάλο”

Αξιωματούχος πληροφοριών της Αιγύπτου λέει ότι το Ισραήλ αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους για “κάτι μεγάλο”

Από antwnio
Εν μέσω κρίσιμων ερωτημάτων σχετικά με την αποτυχία του Ισραήλ να προβλέψει την άνευ προηγουμένου επίθεση από τη Χαμάς, αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου είπε ότι η χώρα του είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα το Ισραήλ για «κάτι μεγάλο» που θα συμβεί σύντομα.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν επικεντρωθεί στις μάχες στη Δυτική Όχθη και υποτίμησαν την απειλή από τη Χαμάς στη Γάζα.

«Τους έχουμε προειδοποιήσει ότι έρχεται μια έκρηξη της κατάστασης  πολύ σύντομα, και θα είναι μεγάλη. Αλλά υποτίμησαν τον κίνδυνο», είπε στο Associated Press ο Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Το Ισραήλ αιφνιδιάστηκε από την επίθεση της Χαμάς, η οποία ευθύνεται για τον θάνατος τουλάχιστον 800 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 2.000, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί.

«Πρόκειται για μια μεγάλη αποτυχία», δήλωσε ο Yaakov Amidror, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Νετανιάχου. «Αυτή η επιχείρηση αποδεικνύει στην πραγματικότητα ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ικανότητες δεν πήγαν καλά στη Γάζα».

Διαβάστε επίσης