Αρχική Πολιτική Απάντηση Κοτζιά για τα F-35 και μια… συμβουλή στον Κ. Μητσοτάκη

Απάντηση Κοτζιά για τα F-35 και μια… συμβουλή στον Κ. Μητσοτάκη

Από antwnio

Ρελάνς στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την εποχή που ήταν στο τιμόνι της χώρας επιχείρησε ο πρωθυπουργός, χθες, από το βήμα της Βουλής. Υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε «ούτε μια αναφορά για τα F-35» όταν επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο και χρέωσε ολιγωρία στην τότε κυβέρνηση για το χειρισμό του θέματος αν και η Τουρκία κατέληξε εκτός προγράμματος αγοράς του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, τον Ιούλιο του 2019.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB θέλησε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που «νομίζει ότι η εξωτερική πολιτική είναι ένα άδειο κουτί για δημόσιες φιγούρες».

Ο κ. Κοτζιάς, σημειώνει πως με τα F-35 «δεν κατάλαβε τίποτα από την ελληνική τακτική», εξηγώντας:

«α) Κινητοποίηση της κοινής γνώμης των ΗΠΑ που έγινε χάρη στη συνεργασία μας με το ελληνοκυπριακό λόμπι και με τεράστια καμπάνια στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ας δει κανείς την NYT και την Washington Post της εποχής,

β) Κινητοποίηση του φιλελληνικού λόμπι στην Γερουσία και

γ) Δέσμευση των ΗΠΑ στον πολιτικό διάλογο ότι θα σταματήσουν τη συμπαραγωγή με την Τουρκία παρά το ότι η τελευταία είχε συνχρηματοδοτήσει το έργο. Ασφαλώς και αξιοποιήσαμε τα γεγονότα με τα S-400».

Στο σύντομο σχόλιο του, ο πρώην Έλληνας ΥΠΕΞ υπογραμμίζει: «Δεν είναι ότι η Τουρκία ”δεν πήρε τα F-35” όπως λέει, είναι ότι της τα μπλοκάραμε. Αυτό, δηλαδή, που σήμερα είναι ανίκανος να κάνει για τα F-16».

Και καταλήγει με το συμπέρασμα-συμβουλή: «Κυριάκο να ακούς, να μιλάς λιγότερο και να μαθαίνεις».πηγή efsyn.gr

Διαβάστε επίσης