Αρχική Κοινωνια ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η εκλογή του Προεδρείου της Βουλής

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η εκλογή του Προεδρείου της Βουλής

Από antwnio

Δείτε απευθείας την εκλογή του προεδρείου της Βουλής. Της συνεδρίασης προεδρεύει ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και θα ανακοινώσει τις επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ο αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην Βουλή, έχει γνωστοποιήσει ότι προτείνει για την θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Για τις θέσεις Ά, ΄Β και ΄Γ αντιπροέδρων προτείνει τους κ.κ. ΠλακιωτάκηΓεωργαντά και Μπούρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση για πρόεδρο της Βουλής τον Κώστα Τασούλα, ενώ «παρών» θα ψηφίσει η Πλεύση Ελευθερίας στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 151 θετικές ψήφοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Ο κ. Κακλαμάνης θα αναγγείλει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και θα καλέσει τον νέο πρόεδρο της Βουλής να καταλάβει αμέσως την έδρα, από την οποία αναμένεται να εκφωνήσει λόγο προς τους «300».

Λίγη ώρα μετά, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την θέση της αντιπροέδρου θα προτείνει την Ολγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Από πλευράς του το ΚΚΕ θα προτείνει τον Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση προτείνει την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Βιλιάρδου και οι Σπαρτιάτες αυτή του Πέτρου Δημητριάδη. Η Νίκη προτείνει τον Γιώργο Αποστολάκη και η Πλεύση Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη.

Διαβάστε επίσης