Αρχική Κοινωνια Αποστολή της ΕΡΤ στη Λβιβ: Η πόλη οχυρώνεται και οι πολίτες εκπαιδεύονται

Αποστολή της ΕΡΤ στη Λβιβ: Η πόλη οχυρώνεται και οι πολίτες εκπαιδεύονται

Από antwnio

Σε ρυθμούς πολέμου κινείται η πόλη Λβιβ και παρόλο που οι κάτοικοι πηγαίνουν στις δουλειές τους, γίνονται εθελοντές σε διάφορα πόστα για να συνδράμουν τον στρατό και την πολιτοφυλακή και λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ελβίρα Κριθάρη με τον τεχνικό (κάμερα και ήχος) Kώστα Δελδημο.

Αν και θεωρείται σχετικά ασφαλής πόλη η Λβιβ, ο δήμος και οι κάτοικοι της λαμβάνουν μέτρα για την προφύλαξη της πολιτιστικής της κληρονομιά, δηλαδή έχουν καλύψει τα αγάλματα που υπάρχουν ενώ έχουν περιχαρακώσει τις εκκλησίες και τα κτήρια.
Εν τω μεταξύ, χθες Δευτέρα, έφθασε στην Λβιβ φορτίο με 36 τόνους ιατροφαρμακευτικό υλικό από την Πολωνία, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποθήκη και συντονίζει τη μεταφορά του υλικού αυτού στα ενδότερα της χώρας. Βέβαια, όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ το πρόβλημα με τους ανθρώπινους διαδρόμους καθιστά δύσκολο το έργο διανομής του σε πόλεις που έχουν πληγεί. Σημειώνεται ότι το Κίεβο απέχει από τη Λβιβ 540χλμ και 1.200 χλμ από τη Μαριούπολη.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης