Αρχική Διεθνη Νεα Αυστηρά μέτρα ανακοινώνει η Γερμανία, που ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Αυστηρά μέτρα ανακοινώνει η Γερμανία, που ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Από antwnio

Σχέδιο λειτουργίας έκτακτης ανάγκης ετοιμάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, το οποίο θα εφαρμοστεί αν η παραλλαγή «Ο» πλήξει τη χώρα με τρόπο ανάλογο με τη Βρετανία, ενώ την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων αποφασίζουν εκτάκτως αύριο Τρίτη ομοσπονδία και κρατίδια, στη σύνοδο των τοπικών πρωθυπουργών με τον Όλαφ Σολτς.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σχέδια λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, προκειμένου οι υπηρεσίες να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, ακόμη και εάν εκατομμύρια εργαζόμενοι νοσήσουν ή τεθούν σε προληπτική καραντίνα περιλαμβάνει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, εν όψει του κύματος της παραλλαγής «Ο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η Καγκελαρία έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας και τα ομοσπονδιακά και κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών, Μεταφορών, Υγείας και Οικονομίας να εκπονήσουν τα σχέδια αυτά, καθώς αναμένονται προβλήματα στον υγειονομικό κλάδο, στις μεταφορές και στο λιανεμπόριο. Υπέρ της προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο τοποθετήθηκε νωρίτερα σήμερα και η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας, τονίζοντας ότι η δύναμη άμεσης αντίδρασης πολλών υπηρεσιών ήδη περιορίζεται.

Στην έκτακτη διάσκεψη της Τρίτης με την ηγεσία της ομοσπονδίας και κρατιδίων αναμένεται να αποφασιστεί σημαντικός περιορισμός των επαφών ακόμη και στο ιδιωτικό πεδίο. Μπορεί ο όρος lockdown να αποφεύγεται μετά βδελυγμίας, ωστόσο τα μέτρα θα είναι αυστηρά.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ δεν έχει εξηγήσει σε ποιο βαθμό θα φθάσουν οι περιορισμοί, ωστόσο το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν τις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους, τις μεγάλες εκδηλώσεις και τη λειτουργία των νυχτερινών κλαμπ.

Ο απερχόμενος δήμαρχος του Βερολίνου (είναι κυβερνήτης της γερμανικής μητρόπολης), Μίχαελ Μιούλερ,  προειδοποίησε ότι στη γερμανική πρωτεύουσα δεν θα υπάρξουν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όπως αυτές του παρελθόντος.

«Όταν λέμε ότι δεν θέλουμε lockdown, εννοούμε ότι μπορείτε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με την οικογένεια, να συναντήσετε φίλους, να επισκεφθείτε μια μικρή εκδήλωση. Αλλά δεν θα υπάρχουν πρωτοχρονιάτικα πάρτι ή άλλες γιορτές μεγάλης κλίμακας», δήλωσε μία μέρα πριν παραδώσει το αξίωμα στη νεοεκλεγείσα κυβερνήτη – δήμαρχο Φραντσίσκα Γκίφαϊ.

Νέοι περιορισμοί από τον Ιανουάριο

Στο μεταξύ ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε ότι εν όψει της διασποράς της παραλλαγής «Όμικρον», αναμένει από τον Ιανουάριο σημαντικούς επιπλέον περιορισμούς, ακόμη και για τους εμβολιασμένους. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Νομίζω ότι έχουμε άλλες επιλογές για μια πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος πάντως εκτίμησε ως βεβαιότητα ότι θα κλείσουν νυχτερινά κλαμπ και θα μειωθούν οι επαφές σε εσωτερικούς χώρους και για τους εμβολιασμένους. «Η αυστηροποίηση είναι μάλλον αναπόφευκτη», κατέληξε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων.

πηγή .efsyn.gr

Διαβάστε επίσης