Αρχική Διεθνη Νεα Αυστραλία: Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο λόγω της έκρηξης κρουσμάτων «Ο»

Αυστραλία: Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο λόγω της έκρηξης κρουσμάτων «Ο»

Από antwnio

Η εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων στις περισσότερες Πολιτείες της Αυστραλίας οδήγησε στην απόφαση για τη διεξαγωγή το πρωί της Πέμπτης έκτακτου Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό Σκότ Μόρισον με τη συμμετοχή των τοπικών πρωθυπουργών απ’ όλες τις Πολιτείες της χώρας.

Στην Αυστραλία τα κρούσματα φαίνεται να διπλασιάζονται ανά διήμερο, η διαφορά μόνο στο τελευταίο 24ωρο είναι χαρακτηριστική, από περισσότερα από 11.000 θετικά κρούσματα χθες, ο αριθμός «εκτοξεύθηκε» στις 18.246.

Ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των νοσηλευoμένων λόγω κορονοϊού στη Νέα Νότιο Ουαλία: 625 σήμερα έναντι 557 χθες.

Στην Πολιτεία σημειώθηκαν τρεις θάνατοι και στη Βικτώρια άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η ταχύτατη εξάπλωση των κρουσμάτων της «Όμικρον» οδηγεί την Αυστραλία, σύμφωνα με την πολιτική που προτάσσει η κυβέρνηση συμμαχίας Φιλελευθέρων και Εθνικών υπό τον πρωθυπουργό Σκότ Μόρισον, σε επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων:

Προτάσσεται η αποφυγή των μοριακών τεστ τα οποία επιβαρύνουν ιδιαίτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς το μέγεθος της αύξησης των κρουσμάτων σημαίνει πως «εάν υποπτεύεται κάποιος πως κόλλησε, μάλλον κόλλησε, δε χρειάζεται PCR για επιβεβαίωση».

Αρκεί να κάνει ράπιντ τεστ, να παραμείνει κάτ’ οίκον σε αυτό-απομόνωση για ένα επταήμερο και να απευθυνθεί στο γιατρό του ή σε νοσοκομείο «μόνο εφόσον τα συμπτώματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ατομική αγωγή».

Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει αυτή την αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τις προηγούμενες που αποσκοπούσαν στην αναχαίτιση των προηγούμενων κυμάτων και μεταλλάξεων, κυρίως της «Δέλτα».

Πηγή:ertnews.gr

Διαβάστε επίσης