Αρχική Κοινωνια Γέμισαν τα νεκροταφεία της Κοζάνης – Σε… αναμονή κηδείες

Γέμισαν τα νεκροταφεία της Κοζάνης – Σε… αναμονή κηδείες

Από antwnio

Μεγαλύτερο από ποτέ είναι σήμερα το πρόβλημα χωρητικότητας στα κοιμητήρια του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης, τα οποία, πλέον έχουν γεμίσει, με αποτέλεσμα οικογένειες να μη μπορούν να θάψουν τους νεκρούς τους!

Όπως αναφέρει αναγνώστης του kozanimedia.gr, η ταφή της γιαγιάς της συζύγου του, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, δε μπορεί να γίνει νωρίτερα από την Πέμπτη, καθώς από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης ενημερώθηκαν πως δεν υπάρχει ούτε ένας διαθέσιμος τάφος.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο νεκροταφείο της πόλης η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελπίδα Κουϊμτζίδου, πραγματοποιώντας αυτοψία, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να αναζητήσουν κάποια βραχυπρόθεσμη λύση, καθώς το όλο πρόβλημα έχει και αρκετές ιδιαιτερότητες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia.gr σε πρώτη φάση φαίνεται πως βρέθηκαν σε δυο σημεία περίπου 12-13 θέσεις για νέους τάφους, οι οποίες, ωστόσο, σύντομα θα εξαντληθούν, ενώ στον Δήμο Κοζάνης φαίνεται πως έχει αποφασιστεί να δοθεί τέλος στη δυνατότητα που είχαν οικογένειες νεκρών να καταβάλουν αντίτιμο, ώστε να παραμείνουν στους τάφους πλέον των πέντε ετών.

Την ίδια στιγμή, στάσιμες παραμένουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου νεκροταφείου στην περιοχή της Οινόης, καθώς δε βρέθηκε η κοινή συναινέσει λύση με τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων και η όλη διαδικασία της απαλλοτρίωσης είναι χρονοβόρα.

Διαβάστε επίσης