Αρχική Κοινωνια Γ. Αρτοποιός: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια – Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέτρα κατάσβεσης που έχουμε στη διάθεσή μας

Γ. Αρτοποιός: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια – Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέτρα κατάσβεσης που έχουμε στη διάθεσή μας

Από antwnio

Στις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν δασικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, αποκαλύπτοντας ότι το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου παραμένουν ενεργά τρία μέτωπα σε ΔερβενοχώριαΛακωνία και Ρόδο.

Μιλώντας για τα Δερβενοχώρια ανέφερε ότι από το βράδυ της Πέμπτης όλη η πυρκαγιά στο μέτωπο προς Οινόη είναι σε ύφεση. Απαντώντας στο ερώτημα πώς ενώ επιχειρούσαν στην περιοχή μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις γιγαντώθηκε η πυρκαγιά απειλώντας περιουσίες, ο κ. Αρτοποιός υποστήριξε ότι οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες που προκαλούσαν τη μεταφορά θερμών υλικών (καύτρες) μετακινώντας τη φωτιά σε συνδυασμό με την αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου.

«Αυτή την ώρα είναι σε ύφεση όλο το κομμάτι της πυρκαγιάς» ανέφερε διευκρινίζοντας ότι περισσότεροι από 300 πυροσβέστες επιχειρούν αδιάλλειπτα. «Υπάρχουν 3 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα ενώ έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους που έχουμε στα χέρια μας τις κατασβεστικές, όπως είναι το αντι – πυρ και ανοίγουμε αντιπυρικές ζώνες όλο το βράδυ» είπε στις «Συνδέσεις» ο κ. Αρτοποιός.

Διαβάστε επίσης