Αρχική Πολιτική Δήμος Θεσσαλονίκης: Αποκομιδή ογκωδών και καθαρισμός δρόμων με το… καλημέρα (video)

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αποκομιδή ογκωδών και καθαρισμός δρόμων με το… καλημέρα (video)

Από antwnio

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αφορά στην καθαριότητα έχει τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ήδη χθες ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κλιμάκια της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, έπλυναν κεντρικούς δρόμους, ενώ προχώρησαν και στην αποκομιδή ογκωδών, στη συμβολή των οδών Χρυσοχόου με Πραξιτέλους, στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα.

Στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τονίστηκε από τον κ. Αγγελούδη πως η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή του και πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις, ιδιαίτερα μετά τις γιορτές, καθώς τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη του δημάρχου με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την καθαριότητα αποφασίστηκε αναπροσαρμογή των περιφερειών αποκομιδής για ορθολογικότερη αποκομιδή απορριμμάτων, εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα, ειδικό σχέδιο για τα ογκώδη, εντολή για χρήση ΜΑΠ από εργαζόμενους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους, επιβολή προστίμων σε αυτούς που κατεβάζουν υλικά ανακαίνισης, μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για μείωση πράσινου κάδου, αύξηση ανακύκλωσης, ρήτρα επαναφοράς χώρου σε πρότερη κατάσταση, δηλαδή σε μεγάλες εκδηλώσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση οι διοργανωτές να καθαρίσουν το χώρο και ενεργοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και μέσων.

Δείτε τα βίντεο:

πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης