Αρχική Κοινωνια Δεν ομολογεί η Ρούλα, την εγκατέλειψε ο Λύτρας – Στον εισαγγελέα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Δεν ομολογεί η Ρούλα, την εγκατέλειψε ο Λύτρας – Στον εισαγγελέα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Από antwnio

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγείται στις 11 το πρωί της Πέμπτης η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με τις Αρχές να δένουν την υπόθεση της Πάτρας από το εύρημα της φαρμακευτικής ουσίας, κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του παιδιού και εκτίναξε τον δείκτη της τροπονίνης στην καρδιά, προκαλώντας ανακοπή. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, η δοσολογία ήραν εκείνη που ξεκλείδωσε το μυστήριο, καθώς ήταν 100% θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας εγκαταλείπει την υπεράσπισή της.

Με βάση τη σχετική διαδικασία, αναμένεται να οριστεί συνήγορος, ενώ η ίδια δεν φαίνεται διατεθειμένη να ομολογήσει.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν σήμερα οριστεί δικηγόρος από τον κατάλογο, τότε θα πάμε σε πολυήμερη διαδικασία, περιμένοντας τον νέο δικηγόρο να διαβάσει τη δικογραφία.

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείονται και νέα εντάλματα σύλληψης τις επόμενες ώρες.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τον μαρτυρικό φόνο της κόρης της, στην οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πέρασε όλη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ υπό ανάκριση, αλλά δεν «έσπασε», παρέμεινε σιωπηλή στις ερωτήσεις των αστυνομικών, στους οποίους τα πρώτα λόγια της αμέσως μετά τη σύλληψή της ήταν «να λάμψει η αλήθεια».

«Ύστερα από 10 ώρες ανάκρισης θα ομολογήσει και για τα άλλα δύο παιδιά» είπε ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας για τις σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 – 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», δήλωσε και πρόσθεσε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ”έφυγαν” από τα χέρια της μητέρας τους», τόνισε ο ίδιος.

Το χρονικό της σύλληψης

Οι αστυνομικοί, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Της χτύπησαν την πόρτα, της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει.

Τότε εκείνη φέρεται να τους είπε: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε εναντίον της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη.

Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης σε προσαγωγή της Πισπιρίγκου.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως η μητέρα των τριών παιδιών βγήκε από το σπίτι της, κρατώντας πολλούς φακέλους και μπήκε στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον ανακριτή να εκδόσει ένταλμα σύλληψης της Πισπιρίγκου, καθώς όπως τονίζει, μια γυναίκα που σκότωσε το ίδιο της το παιδί είναι ικανή να κάνει και άλλα εγκλήματα.

πηγή vradini.gr

Διαβάστε επίσης