Αρχική Διεθνη Νεα Διάγγελμα Νετανιάχου: Είναι θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Διάγγελμα Νετανιάχου: Είναι θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Από antwnio

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου νωρίτερα, με διάγγελμά του, να διαμηνύει πως ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ανακοίνωσε ότι ο χρόνος της επιχείρησης θα αποφασιστεί από το πολεμικό συμβούλιο και απηύθυνε μήνυμα στους αμάχους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι οι άμαχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται προς τον νότο.

Για την χερσαία επιχείρηση είπε ότι γίνεται προετοιμασία αλλά δεν θα δώσει περισσότερα στοιχεία καθώς θα ληφθεί η απόφαση με την συναίνεση του πολεμικού συμβουλίου.

Ανέφερε πως «ενθαρρύνουμε τους Ισραηλινούς πολίτες να οπλοφορούν», προβλέποντας επιθέσεις κατά Ισραηλινών, ενδεχομένως στη Δυτική Όχθη και σε άλλες περιοχές.

Για πρώτη φορά αναλαμβάνει την ευθύνη λέγοντας πως θα λογοδοτήσει και εκείνος και όλοι οι υπεύθυνοι για τα λάθη και τις αστοχίες που οδήγησαν στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα Νετανιάχου ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του τόνισε ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο status quo πριν από την 7η Οκτωβρίου, κάτι πρέπει να αλλάξει στην περιοχή και αυτό που είναι για να γίνει στη συνέχεια είναι μία λύση δύο κρατών. Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες λέγοντας πως η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό και πως το Ισραήλ θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατέψει τους αθώους αμάχους. Επιπλέον έκανε μια εκτίμηση πως ο λόγος που επιτέθηκε η Χαμάς είναι επειδή το Ισραήλ έχει εξομαλύνει τις σχέσεις τους με τις γειτονικές σε αυτό αραβικές χώρες.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης