Αρχική Κοινωνια Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών για την δίκη του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου (video)

Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών για την δίκη του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου (video)

Από antwnio

Διαμαρτυρία μνήμης για τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, επί της οδού Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, μέλη φεμινιστικών ομάδων καθώς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο σημείο έχει στηθεί φραγμός των ΜΑΤ ώστε να εμποδιστεί η κάθοδος των διαδηλωτών στο αστυνομικό τμήμα.

Η διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή τη σημερινή δίκη για την επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο το 2018 σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και έναν ακόμα άνδρα, που προκάλεσε τον θάνατο του νεαρού ακτιβιστή.

“Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου” είναι το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας. Μάλιστα, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη παρόμοιες δράσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σημειώνεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε σήμερα ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο μεσίτης, καθώς το δικαστήριο δεν του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της 10ετούς κάθειρξης που του επέβαλλε. Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα είναι λόγω ηλικίας ο κοσμηματοπώλης, με την απόφαση του δικαστηρίου να είναι ομόφωνη. Αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

thestival

Διαβάστε επίσης