Αρχική Κοινωνια Εκκένωση κατάληψης με συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Εκκένωση κατάληψης με συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Από antwnio
Την απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητά πλήθος πολιτών που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της κατάληψης μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ.

Σε επιχείρηση για εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo» επί της οδού Σιατίστης προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα που ήταν μέσα.

Η κατάληψη κατήγγειλε την εισβολή της αστυνομίας και απεύθυνε κάλεσμα για στήριξη στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα πλήθος αλληλέγγυων.

«Το κράτος τους αγωνιστές αποκαλεί αλήτες, αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες, ΕΛ.ΑΣ.», «Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών» φώναξαν οι διαδηλωτές που απαιτούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Το κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οφών Σιατίστης και Φιλίππου, τελούσε υπό κατάληψη από το 2015, ενώ φέρεται να ανήκει στο δήμο Θέρμης και να λειτουργούσε ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων από το 2000 μέχρι το 2014, όταν έκλεισε εξαιτίας συσσωρευμένων απλήρωτων λογαριασμών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα μέσα από το κτίριο ενώ θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έσπευσε να «πανηγυρίσει» υποστηρίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter τα εξής: «Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών».

H σημερινή έφοδος της αστυνομίας σε κατάληψη έρχεται μετά το όργιο καταστολής και αυταρχισμού πριν λίγες μέρες στην μεγάλη επιχείρηση στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία όμως δεν εκκενώθηκαν καθώς οι κάτοικοι επέστρεψαν σε αυτά. Συνελήφθησαν 78 άτομα οι δικηγόροι των οποίων κατήγγειλαν αστυνομική βία εκτός αλλά και εντός των δικαστηρίων επί δύο συνεχείς ημέρες, κακοποίηση και κράτηση δεκάδων ανθρώπων και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους.

Η συνέλευση της κατάληψης «Mundo Nuevo» είχε καλέσει σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα προσφυγικά με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις».

πηγή efsyn.gr

Διαβάστε επίσης