Αρχική Κοινωνια Εκλογές 2023: Ανανεώθηκαν οι κατάλογοι για ετεροδημότες – Δείτε πού ψηφίζετε

Εκλογές 2023: Ανανεώθηκαν οι κατάλογοι για ετεροδημότες – Δείτε πού ψηφίζετε

Από antwnio

Εκλογές 2023: Σημειώνεται ότι πλέον είναι αδύνατη η ανάκληση της αίτησης, δηλαδή η διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές του 2023 έχει μπει η χώρα. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στις 21 Μαΐου στο εκλογικό διαμέρισμα όπου ανήκουν, ενώ στις λίστες προστέθηκαν και οι ετεροδημότες που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Για να δει κάποιος σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζει μπορεί να μπει στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/ χωρίς κωδικούς και passwords. Τα μόνα στοιχεία που χρειάζονται είναι το όνομα, το επώνυμο, ονόματα γονέων και χρονολογία γέννησης.

Σημειώνεται ότι πλέον είναι αδύνατη η ανάκληση της αίτησης, δηλαδή η διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Η τελευταία ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου με μεταβολές μέχρι και τις 28/2. Όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν αίτηση για μεταφορά, από 1η Μαρτίου και μετά, θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή που είχαν τα δικαιώματά τους, καθώς δεν ενσωματώθηκαν στις αλλαγές.

Διαβάστε επίσης