Αρχική Κοινωνια Εκλογές 2023: Μητσοτάκης – Σαμαράς – Καραμανλής: Η συνάντηση των τριών και ο στόχος της συσπείρωσης

Εκλογές 2023: Μητσοτάκης – Σαμαράς – Καραμανλής: Η συνάντηση των τριών και ο στόχος της συσπείρωσης

Από antwnio

Όλα τα βαριά χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται τις επόμενες μέρες να μπουν στη μάχη των εκλογών

Μία από τις κομβικές ημερομηνίες 12 μέρες πριν την 21η Μαΐου αναμένεται να είναι και η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο για την επέτειο της υπογραφής της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ.

Στην εκδήλωση αυτή της 9ης Μαΐου, εκτός απροόπτου, θα βρεθούν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο βεβαίως και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Στόχος της γαλάζιας παράταξης είναι προφανώς να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας λίγο πριν τις κάλπες. Ένα μήνυμα συσπείρωσης όλων των βαρέων χαρτιών της παράταξης που μπορούν να εμπνεύσουν το εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Πάνω σε αυτό τον καμβά δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην έδρα του Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα και θα μιλήσει βεβαίως σε ειδική εκδήλωση, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται δίπλα του σε αυτή την περιοδεία.

Σε αυτό το πλαίσιο και με σύνθημα «συσπείρωση με στόχο την αυτοδυναμία» είναι βέβαιο ότι στον προεκλογικό αγώνα της Πειραιώς θα μπει και ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος αναμφισβήτητα έχει ισχυρή παραταξιακή συνείδηση και δεν είναι τυχαία η πρόσφατη συνάντηση του με τον “στρατηγό” του προεκλογικού αγώνα Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα στο στρατηγείο της Πειραιώς εργάζονται πυρετωδώς για να οργανώσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας αρχής γενομένης από το Σάββατο στα Χανιά. Την επόμενη Δευτέρα προγραμματίζεται ομιλία του πρωθυπουργού στο Αιγάλεω, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει στον “Ελληνικό Κόσμο”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα περιοδειών και στην κυριολεξία θα οργώσει την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη σημασία σε λαϊκές συνοικίες.
Υπόθεση Γεωργούλη

Αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα έχουν τεράστιο πολιτικό κόστος στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος για αντίστοιχες περιπτώσεις είχε σηκώσει πολύ ψηλά τη σημαία της τοξικότητας και τώρα όπως λένε τα γαλάζια στελέχη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία δεν θα μπουν στη λογική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Θα διατηρήσουν όπως λένε θεσμικοί ψυχραιμία και θα επιδιώξουν να αποδείξουν ότι “δεν είμαστε όλοι ίδιοι” και ότι “δεν πολιτευόμαστε όλοι με τοξικότητα και ανηθικότητα”.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τα στελέχη της Πειραιώς και την άγρια κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα στη Χαριλάου Τρικούπη θα αντιληφθούν την παγίδα περί Προοδευτικής Διακυβέρνησης πηγή ..newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης