Αρχική Διεθνη Νεα Ελβετία: Πρόστιμο 1.000 ελβετικών φράγκων για τη χρήση μπούρκας εισηγείται η κυβέρνηση

Ελβετία: Πρόστιμο 1.000 ελβετικών φράγκων για τη χρήση μπούρκας εισηγείται η κυβέρνηση

Από antwnio

Νομοσχέδιο κατέθεσε σήμερα η ελβετική κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν την εθνική απαγόρευση για το κάλυμμα προσώπου ύψους έως 1.000 ελβετικών φράγκων, καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο για την «απαγόρευση της μπούρκα».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η ακροδεξιά πρόταση για απαγόρευση των καλυμμάτων προσώπων σε δημόσιους χώρους πέτυχε οριακή νίκη στο δεσμευτικό δημοψήφισμα που έγινε πέρυσι, ενώ το 2009 οι πολίτες της χώρας είχαν ψηφίσει να απαγορευθεί η οικοδόμηση νέων μιναρέδων.

Σημειώνεται πως η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου να επιβληθούν πρόστιμα δεν αναφέρει άμεσα το ισλάμ και έχει επίσης στόχο να σταματήσουν οι διαδηλωτές στους δρόμους να φορούν μάσκες, ωστόσο πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης και ακτιβιστές αναφέρονται στο μέτρο ως «απαγόρευση της μπούρκα».

Ύστερα από διαβουλεύσεις, το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε πιο μετριοπαθή στάση σε σχέση με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν για ποινικοποίηση της παράβασης και επιβολή προστίμου έως 10.000 ελβετικά φράγκα.

«Η απαγόρευση για το κάλυμμα προσώπου έχει στόχο να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και τάξη. Η τιμωρία δεν είναι προτεραιότητα», ανέφερε σε ανακοίνωση της η ελβετική κυβέρνηση.

Τέλος, η ίδια πρότεινε να μην ισχύει η απαγόρευση για τα αεροσκάφη, για διπλωματικούς χώρους και για χώρους λατρείας.

Διαβάστε επίσης