Αρχική Διαφορα νεα Ελλάδα-Τουρκία: Σημαντική καλλιτεχνική συνεργασία

Ελλάδα-Τουρκία: Σημαντική καλλιτεχνική συνεργασία

Από antwnio

Για πρώτη φορά «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στην Κωνσταντινούπολη.

Το έργο, που θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ (AKM) της Κωνσταντινούπολης, θα έιναι συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας και οι πρόβες θα γίνουν στην Ελλάδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Tουρκικών Κρατικών Θεάτρων, Ταμέρ Καρανταλί.

Ανακοινώνοντας ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει φέτος μια ιδιαίτερα πολύτιμη καλλιτεχνική συνεργασία με την Ελλάδα, ο Καρανταλί δήλωσε:

«Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι αναμφίβολα το πιο γνωστό έργο του Σαίξπηρ. Η ιστορία των δύο νεαρών εραστών που είναι προορισμένοι να χωρίσουν, έχει διαδοθεί από γλώσσα σε γλώσσα εδώ και αιώνες και ακόμη και η σκέψη μιας τόσο αγνής αγάπης στον σκληρό μας κόσμο είναι αρκετή για να μας γοητεύσει ακόμη και σήμερα. Η παράσταση, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή των Τουρκικών Κρατικών Θεάτρων και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά της Ελλάδας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και η αξία της αγάπης θα τονιστεί για άλλη μια φορά μέσα από την ιστορία αγάπης επί σκηνής. Οι πρόβες θα πραγματοποιηθούν  στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη στο Πολιτιστικό Κέντρο Atatürk. Η παράσταση θα ανέβει στην Άγκυρα, στη Σμύρνη και στην Αθήνα. Έτσι, για άλλη μια φορά, η άνευ όρων αγάπη θα αποτελέσει για μας φάρμακο».

πηγή .real.gr

Διαβάστε επίσης