Αρχική Πολιτική ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ:«Υπηρετούν αυτούς, το κατεστημένο, και όχι τον λαό. Και οι πολίτες κατάντησαν να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον… λιγότερο κακό»,

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ:«Υπηρετούν αυτούς, το κατεστημένο, και όχι τον λαό. Και οι πολίτες κατάντησαν να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον… λιγότερο κακό»,

Από antwnio

Ο Βασίλης Λεβέντης βρέθηκε στην Πάτρα και παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αχιλλέα Ροδίτη, γνωστοποιώντας ότι η Ένωση Κεντρώων είναι παρούσα στις εκλογές, ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος στην Αχαϊα, ενώ προέβλεψε τρεις εκλογές μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου!

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, βρέθηκε για άλλη μία φορά στην Πάτρα, το περασμένο Σαββατοκύριακο και συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές του διεκδικώντας την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα ο κ. Λεβέντης επέλεξε την Αχαΐα για να είναι ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, για λόγους συμβολικούς, αφού όπως είπε μιλώντας στην «Πολιτεία»:

«η οικογένεια Παπανδρέου, ο Γεώργιος Παπανδρέου που ίδρυσε την Ένωση Κέντρου, κατάγεται από την Αχαΐα, συνεπώς το Κέντρο γεννήθηκε στην Αχαΐα. Άρα δεν θα μπορούσα να μην είμαι και εδώ υποψήφιος, διαλέγοντας αυτόν τον δημοκρατικό τόπο ως έναν από τους τρεις νομούς στους οποίους μπορώ να είμαι υποψήφιος, ως Πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων».

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ

Όπως τόνισε στη συνέντευξη που έδωσε στην «Πολιτεία», το κόμμα του δίνει τη «μάχη» ενάντια στο καθεστώς επικοινωνίας που τεχνηέντως, όπως είπε, άφησε να καλλιεργηθεί η αίσθηση στον ελληνικό λαό, ότι η Ένωση Κεντρώων δεν είναι παρούσα σε αυτές τις εκλογές. «Άφησαν να νομίζει ο κόσμος ότι η Ένωση Κεντρώων διαλύθηκε, ότι δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές. Αλλά όχι απλά είμαστε παρόντες, δίνουμε σκληρή εκλογική μάχη, διότι η Ένωση Κεντρώων είμαστε το γνήσιο Κέντρο», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Είμαστε παρόντες και θα είμαστε παρόντες όσο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας παριστάνουν τους κεντρώους».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Ο Βασίλης Λεβέντης «όπλισε» και εκτόξευσε σφοδρή επίθεση και στα δύο μεγάλα κόμματα, κατηγορώντας τόσο την ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπηρετούν το κατεστημένο, και συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε, «πέντε-έξι άτομα που με ύποπτο τρόπο έχουν πλουτίσει τα τελευταία χρόνια».

«Υπηρετούν αυτούς, το κατεστημένο, και όχι τον λαό. Και οι πολίτες κατάντησαν να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον… λιγότερο κακό», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «έχουμε Δημοκρατία εντός εισαγωγικών». «Μιλούν για αριθμούς και για ανάπτυξη και ανάκαμψη. Είδατε εσείς καμία ανάκαμψη στους πολίτες. Είδε ο κόσμος να βελτιώνονται τα οικονομικά του, η ζωή του; Είδε κανείς αύξηση ουσιαστική στα χρήματά του, οι συνταξιούχοι στις συντάξεις; Οι μόνοι που ωφελήθηκαν από τις πολιτικές και των δύο, είναι αυτοί που εκπροσωπούν το κατεστημένο και κυβερνούν από το παρασκήνιο τη χώρα», σημείωσε.

Δεν παρέλειψε όμως να βάλει στο στόχαστρο του και το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το ως το απολύτως τοξικό κόμμα, επειδή, όπως είπε, «το απαρτίζουν στελέχη που συγκάλυπταν σκάνδαλα πρώην στελεχών».

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Όσο για τις εκλογές, ο Βασίλης Λεβέντης προβλέπει όχι δύο αλλά τρεις κάλπες! Έδωσε μάλιστα και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, αρχής γενομένης από τις 21 Μαΐου κι έπειτα εντός του Ιουλίου και προχωρώντας στην Τρίτη και τελευταία κάλπη, όπως ισχυρίστηκε, στις 3 Σεπτεμβρίου. Λέγοντας ότι η ΝΔ θα έχει 102 έδρες στις πρώτες εκλογές, θα πάρει μπόνους 34 περίπου εδρών στις δεύτερες και ότι θα αναγκαστεί να πάει και στις τρίτες κάλπες ώστε να πετύχει το μπόνους των 50 εδρών φθάνοντας στους 151 βουλευτές.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ

Τέλος, έστειλε σαφές μήνυμα στους νέους αλλά και σε όσους απογοητεύτηκαν και γύρισαν την πλάτη στην πολιτική, λέγοντας ότι με την μη συμμετοχή τους τελικά ωφελούν το «σύστημα», ως εκ τούτου θα πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουν αλλά να ψηφίσουν αντισυστημικά, εκφράζοντας την άποψη ότι η Ένωση Κεντρώων είναι η «αντισυστημική» ψήφος.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Διαβάστε επίσης