Αρχική Κοινωνια ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΑΦΕΛΕΙΣ Ή ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΗΔΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΑΦΕΛΕΙΣ Ή ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΗΔΕΣ

Από antwnio

ΑΦΕΛΕΙΣ  Ή ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΗΔΕΣ

Η ΔΕΘ τελείωσε, όπως αναμενόταν Μητσοτάκης και Τσίπρας επιδίωξαν να δώσουν ξανά υποσχέσεις για παροχές, μποναμάδες και «επενδυτές» που όπου να’ ναι «καταφθάνουν». Ο ελληνικός λαός έχει πλέον πλούσια πείρα από τα μεγάλα λόγια των κυρίων. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρεί, ότι όσοι πιστεύουν Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, είναι ή αφελείς ή ρουσφετάκηδες. Η Νέα Δημοκρατία εισάγει το σύνθημα Εμείς ή η Συμφορά, επωφελείται από διορισμούς στο δημόσιο, αυξάνει την αστυνόμευση των πολιτών, επιδιώκει τη φίμωση εργατοϋπαλλήλων και φοιτητών, μειώνει την ανεργία (μιας και επενδύσεις δεν γίνονται) εξάγοντας ανέργους στο εξωτερικό.

Ακόμη και αυτή την ασφάλεια της Ελλάδας η Νέα Δημοκρατία την παραχώρησε στα χέρια των Αμερικανών, οι οποίοι αλωνίζουν όλη τη χώρα, εξασφάλισαν το ελεύθερο για όσες βάσεις χρειάζονται, υποτίθεται ότι είναι στο πλευρό μας, όμως με τη στάση τους των τελευταίων ετών, ποιος μπορεί να τους εμπιστεύεται;

Μία ακόμη μεγάλη ζημιά για τη Νέα Δημοκρατία είναι η ακρίβεια. Τα μέτρα της κυβέρνησης για ενέργεια είναι περίπλοκα και λαβυρινθώδη. Άλλοι μιλούν για περιορισμό στην κατανάλωση, άλλοι για περιοδικές διακοπές ρεύματος, όμως ο λαός βλέπει τριπλάσιους ή και τετραπλάσιος λογαριασμούς. Φωτιά επίσης έχουν πάρει οι τιμές τροφίμων και βασικών ειδών στα σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, του οποίου επίσης το κυβερνητικό παρελθόν ήταν αμαρτωλό και βεβαρημένο, μας προξενούν φόβο οι υποσχέσεις του. Σήμερα γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ κατοικοεδρεύουν όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θεωρώντας ότι έτσι προστατεύουν τα προνόμιά τους. Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργία κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως απλή αναλογική δεν σημαίνει, πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Συνεπώς ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε ατόπημα λέγοντας, ότι «ο αρχηγός του πρώτου κόμματος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων». Να προσέξει λοιπόν ο κ. Τσίπρας, γιατί ενώ υποτίθεται ότι θέλει την απλή αναλογική, με τα λεγόμενα του μοιάζει με οπαδός της ενισχυμένης.

Για τον κ. Ανδρουλάκη ένα έχουμε να πούμε. Αφού προσκαλείται  να ενημερωθεί από την ΕΥΠ και τις αρμόδιες επιτροπές, για τους λόγους παρακολούθησης του, γιατί αρνείται; Ένας καθαρός άνθρωπος θα προσερχόταν αμέσως για να ενημερωθεί. Συντηρεί συνεπώς ο κ. Ανδρουλάκης ένα κλίμα για να έχουν να λένε τα δελτία ειδήσεων και οι τηλεοράσεις της διαπλοκής. Όμως όσο και να συντηρείται ένα τέτοιο κλίμα, χωρίς πολιτικό λόγο και έχοντας στις τάξεις του όλη τη σήψη, το ΠΑΣΟΚ δεν αναβιώνει.

Για όσους προεξοφλούν ότι η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν θα μπει στη Βουλή, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, τους λέμε να μην βιάζονται. Η διαπλοκή δεν μας θέλει, μας θέλει όμως ο λαός, ο οποίος βλέπει την ανέντιμη συμπεριφορά δημοσιογράφων και όλων των ΜΜΕ και θα ψηφίσει αναλόγως.

Γραφείο Τύπου ‘Ενωσης Κεντρώων

Διαβάστε επίσης