Αρχική Ελλαδα ‘Ενωση Κεντρώων : Για τη γιορτή της Δημοκρατίας

‘Ενωση Κεντρώων : Για τη γιορτή της Δημοκρατίας

Από antwnio

   Έχουν περάσει 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η  αποκατάσταση της δημοκρατίας όμως ήρθε με το βαρύ τίμημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και της απώλειας εδαφών του ελληνισμού.

Η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να χρειάζεται αποκατάσταση της δημοκρατίας εάν ο πολιτικός κόσμος της δεκαετίας του 1960, έβαζε το συμφέρον της χώρας πάνω από τα προσωπικά οφέλη και τις προσωπικές φιλοδοξίες.
Τα τελευταία 10 χρόνια η χώρα μας βιώνει καταστάσεις στην πολιτική ζωή, με έντονα στοιχεία προσωπικής ανάδειξης και προσωπικού οφέλους.
Η επέτειος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας οφείλει να είναι ημέρα μνήμης ώστε να μην οδηγηθεί ξανά η χώρα σε καταστάσεις πολιτειακής ανωμαλίας όπως το 1967, οδηγώντας τη χώρα σε μία σκοτεινή επταετία, που ακύρωσε ένα τεράστιο μέρος της προόδου που είχε επιτευχθεί από τον εμφύλιο πόλεμο και μετά.
   Ευχόμαστε και επιθυμούμε για τον πολιτικό κόσμο της χώρας, να διαπνέεται από πνεύμα ομόνοιας, σύμπνοιας και συνεργασίας ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά μόνο διαρκείς βελτιώσεις της.

Διαβάστε επίσης