Αρχική Κοινωνια Ηλεία: Κλείνουν προληπτικά τα σχολεία μετά τον σεισμό – Εκκενώθηκαν σχολικές μονάδες στην Τριφυλία

Ηλεία: Κλείνουν προληπτικά τα σχολεία μετά τον σεισμό – Εκκενώθηκαν σχολικές μονάδες στην Τριφυλία

Από antwnio

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Πελοπόννησο ο σεισμός 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοικτά των Στροφάδων, το πρωί της Παρασκευής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ilialive.gr, για προληπτικούς λόγους, μετά τον ισχυρό σεισμό, κλείνουν όλα τα σχολεία της Ηλείας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κοροβέση.

Όσα παιδιά δεν μπορούν να τα παραλάβουν οι γονείς τους, θα παραμείνουν στο προαύλιο του σχολείου τους με την επιτήρηση των εκπαιδευτικών.

Εκκενώθηκαν σχολεία στη Μεσσηνία λόγω του σεισμού

Παράλληλα, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις αποφασίστηκε από το Δήμο Τριφυλίας να γίνει εκκένωση των σχολικών μονάδων της περιοχής. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι μαθητές μεταφέρθηκαν στα προαύλια των σχολείων τους.

Λέκκας για σεισμό: Εγινε πάνω στο ελληνικό τόξο, δεν συνδέεται με ρήγματα της Πελοποννήσου
Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ, σχετικά με τον ισχυρό σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοικτά των Στροφάδων.

«Ο σεισμός έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο ουσιαστικά και δεν συνδέεται με ρήγματα που κατευθύνονται προς την Πελοπόννησο και αυτό είναι αρκετά θετικό. Ο σεισμός αυτός δεν έχει επηρεάσει σε αρνητικό επίπεδο την Πελοπόννησο, βέβαια υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι στις Στροφάδες έχουν σημειωθεί κάποιες μικροζημιές στο μοναστήρι που υπάρχει εκεί. Δεν υπάρχει όμως θέμα ανησυχίας για τις γύρω χερσαίες περιοχές. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Διαβάστε επίσης