Αρχική Διεθνη Νεα Ημέρα πένθους στη Βενετία για το δυστύχημα με το λεωφορείο – Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Ημέρα πένθους στη Βενετία για το δυστύχημα με το λεωφορείο – Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Από antwnio

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή στη Βενετία, έπειτα από την ασύλληπτη τραγωδία με την πτώση λεωφορείου από αερογέφυρα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα βρέφος και δύο παιδιά.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 40 τουρίστες από την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ και ο 40χρονος Ιταλός οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε τους τουρίστες σε κάμπινγκ θεωρείται νεκρός.

Ο δήμαρχος της Βενετίας κήρυξε πένθος στην πόλη, ενώ χαρακτήρισε την σκηνή του δυστυχήματος αποκαλυπτική, αφού επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας.

Τώρα όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, καθώς όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βένετο, το λεωφορείο ήταν καινούργιο και ηλεκτρικό και ο δρόμος ήταν σε καλή κατάσταση. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα και ερευνώνται. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι μια αδιαθεσία του 40χρονου οδηγού, καθώς δεν βρέθηκαν στο έδαφος ίχνη φρεναρίσματος.

Τα συλλυπητήρια και την εγγύτητά τους εξέφρασαν στις τοπικές Αρχές η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Το 2017, 16 άνθρωποι που επέβαιναν σε ένα λεωφορείο, που μετέφερε Ούγγρους φοιτητές, έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα κοντά στη βόρεια πόλη Βερόνα. Και το 2013, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα από τα χειρότερα τροχαία δυστυχήματα στην Ιταλία, όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα κοντά στη νότια πόλη Avellino.

ΠΗΓΗ ertnews.gr

Διαβάστε επίσης