Αρχική Ελλαδα Η ανάρτηση Κεραμέως για την επιστολική ψήφο – Πώς θα την στείλετε με τρία απλά βήματα

Η ανάρτηση Κεραμέως για την επιστολική ψήφο – Πώς θα την στείλετε με τρία απλά βήματα

Από antwnio

Νέα ανάρτηση για την επιστολική ψήφο έκανε στα social η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας τη διαδικασία με τρία απλά βήματα.

«Όσοι έχετε εγγραφεί να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο, θα αρχίσετε – ή έχετε ήδη αρχίσει – να λαμβάνετε μηνύματα για την παραλαβή των φακέλων με το εκλογικό υλικό. Δείτε πώς θα στείλετε την ψήφο σας με τρία απλά βήματα» έγραψε η Νίκη Κεραμέως, με κεντρικό μήνυμα: «Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή».

Όπως εξηγεί, ο πολίτης παραλαμβάνει τον φάκελο στη διεύθυνση που έχει δηλώσει, ψηφίζει γρήγορα και απλά και στέλνει έγκαιρα και δωρεάν την επιστολική ψήφο. «Στείλε την ψήφο σου μέχρι 3/6 από την Ελλάδα και μέχρι 28/5 από το εξωτερικό».

Η ανάρτηση που έκανε η Νίκη Κεραμέως:

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν την Πέμπτη 9 Μαΐου από τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (9/5), είπε ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την επιστολική ψήφο, ξεκίνησε η αποστολή του υλικού της επιστολικής ψήφου για την οποία οι εκλογείς ενημερώνονται μέσω sms και email που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους».

«Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν αποστείλει το ψηφοδέλτιο συμπληρωμένο και να έχει παραληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών έως το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 17:00. Οι φάκελοι της επιστολικής ψήφου που θα παραληφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών θα συγκεντρωθούν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο ο οποίος φρουρείται διαρκώς και θα αποσφραγιστούν μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή την Κυριακή της 9ης Ιουνίου μετά τις 7 το απόγευμα», διευκρίνισε

Διαβάστε επίσης