Αρχική Διεθνη Νεα Η Αυστρία αποδέχεται τους όρους πληρωμής για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια

Η Αυστρία αποδέχεται τους όρους πληρωμής για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια

Από antwnio

Η αυστριακή πλευρά, εκπροσωπούμενη από την αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV, αποδέχτηκε τους όρους της Ρωσίας για την πληρωμή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια ανοίγοντας λογαριασμό σε ρωσική τράπεζα, δήλωσε την Τετάρτη ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

“Εμείς, δηλαδή η OMV, αποδεχθήκαμε τους όρους πληρωμής, όπως και η γερμανική κυβέρνηση. Διαπιστώθηκε ότι οι όροι ήταν σύμφωνοι με τους όρους των κυρώσεων. Αυτό ήταν σημαντικό για εμάς”, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Η καγκελάριος επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Πολωνία και η Βουλγαρία αρνήθηκαν να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο στο πλαίσιο του μηχανισμού των ρούβλων και ως εκ τούτου αντιμετώπισαν προβλήματα με την προμήθεια αυτού του τύπου καυσίμου από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Nehammer, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον διαβεβαίωσε για τις μελλοντικές προμήθειες φυσικού αερίου πλήρως και τη δυνατότητα πληρωμής των προμηθειών σε ευρώ, επομένως η κατάσταση για την Αυστρία δεν έχει αλλάξει προς το παρόν.

Ο Πούτιν διέταξε στις 23 Μαρτίου ότι τα μη φιλικά κράτη πρέπει να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, λέγοντας ότι η Μόσχα θα αρνηθεί να δεχτεί πληρωμές στο πλαίσιο των συμβάσεων αερίου με αυτά τα κράτη σε “συμβιβασμένα” νομίσματα, ιδίως σε δολάρια και ευρώ.

ΡΩΣΙΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ TASS

Διαβάστε επίσης