Αρχική Διεθνη Νεα Η Ρωσία λέει ότι εξαπέλυσε πλήγματα κατά των ουκρανικών στρατευμάτων σε διάφορες περιοχές

Η Ρωσία λέει ότι εξαπέλυσε πλήγματα κατά των ουκρανικών στρατευμάτων σε διάφορες περιοχές

Από antwnio

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της εξαπέλυσαν πλήγματα κατά ουκρανικών θέσεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και κατηγόρησε το Κίεβο ότι πραγματοποίησε βομβαρδισμούς κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τα πλήγματά τους στις περιοχές Χερσώνα, Μυκολαίβ, Χάρκοβο και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή επίθεση κοντά στο Pravdyne στη Χερσώνα.

Η κατάσταση της ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, παραμένει κανονική, σύμφωνα με το υπουργείο. Είπε ότι το Σάββατο καταγράφηκαν δύο περιστατικά ουκρανικών βομβαρδισμών κοντά στο εργοστάσιο.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς κοντά στην εγκατάσταση.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει η μία την άλλη για βομβαρδισμό του εργοστασίου της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο ζητά από τη Ρωσία να τερματίσει την κατοχή του εργοστασίου.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης