Αρχική Εκκλησία Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την εντυπωσιακή Πρώτη Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μενεμένης

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την εντυπωσιακή Πρώτη Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μενεμένης

Από antwnio

Το Μεγάλο Σάββατο είναι αφιερωμένο στην Ταφή του Χριστού και στην Εις Άδου Κάθοδο. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ψάλλεται ο Εσπερινός της Ανάστασης, αποκαλούμενη και «Πρώτη Ανάσταση», και το τροπάριο «Ἀνάστα, ὁ Θεός».

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η Εκκλησία μας γιορτάζει την Πρώτη Ανάσταση του Κυρίου, καθώς ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη μέρα της Ορθοδοξίας, την Κυριακή του Πάσχα.

Δείτε βίντεο από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη

Για την Εκκλησία μας, η Ανάσταση πραγματοποιείται από τη στιγμή που η ψυχή του Ιησού κατεβαίνει στον Άδη και απελευθερώνει όλους εκείνους που έχριζαν σωτηρίας. Η νίκη του Χριστού επί του Διαβόλου είναι η μεγάλη νίκη της Πίστης μας και είναι ο προάγγελος της μεγάλης γιορτής του Πάσχα, την Κυριακή.

Γι’ αυτό και η Πρώτη Ανάσταση μοιάζει συμβολικά με σεισμό, αφού γκρεμίζει τον παλιό κόσμο για να χτίσει ένα νέο, αυτόν της Βασιλείας των Ουρανών. Οι πολυέλαιοι στις εκκλησίες κουνιούνται, οι πιστοί χτυπάνε τα στασίδια και οι ιερείς, με κραυγαλέες κινήσεις, μεταδίδουν το μήνυμα της σωτηρίας απ’ άκρη σε άκρη.πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης