Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη – Κούγιας: Πρόεδροι Ρομά επέτρεψαν σε κακοποιούς να σπάνε και να ληστεύουν επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη – Κούγιας: Πρόεδροι Ρομά επέτρεψαν σε κακοποιούς να σπάνε και να ληστεύουν επιχειρήσεις

Από antwnio

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στα Δικαστήρια εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την προφυλάκιση η μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας βρίσκεται στα δικαστήρια για άλλη υπόθεση, ωστόσο έκανε δηλώσεις για την υπόθεση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία και εγώ και ο εντολέας μου το βούλευμα του συμβούλιου Πλημμελειοδικών. Δεν θυμάμαι ποτέ ο εισαγγελέας που διαφώνησε να προτείνει για τον εαυτό του ότι έχει δίκιο εν αντιθέσει με τον ανακριτή που γνωρίζει την υπόθεση διότι αυτός διενήργησε την ανάκριση, αυτός ήρθε επί ώρες σε επαφή με τον κατηγορούμενο, γνωμοδότησε να μείνει ελεύθερος χωρίς ουσιαστικά περιοριστικούς όρους», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας έστρεψε τα βέλη του προς τα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι παρουσίασαν τους προέδρους των Ρομά ως αυτούς που διασφάλισαν την κοινωνική ειρήνη.

«Δεν ξέρω ποιος εξέλεξε αυτούς του προέδρους των οργανώσεων των Ρομά οι οποίοι διαφημίστηκαν ότι διασφάλισαν την κοινωνική ειρήνη δηλαδή ότι εξαρτώντας την απόφαση της δικαιοσύνης από τις δικές τους ενέργειες εξασφάλισαν το γεγονός κάποιοι κακοποιοί να μην σπάνε τις επιχειρήσεις. Στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις εκείνοι οι πρόεδροι επέτρεψαν να ληστεύονται καταστήματα, να καταστρέφονται επιχειρήσεις, να πυροβολούνται αστυνομικοί», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα για συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα.

Στη συνέχεια, ο ανακριτής θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αλλάζει την κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης