Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Ουκρανοί πρόσφυγες έψαλαν κάλαντα στα ελληνικά και συγκίνησαν! (video)

Θεσσαλονίκη: Ουκρανοί πρόσφυγες έψαλαν κάλαντα στα ελληνικά και συγκίνησαν! (video)

Από antwnio

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες περνούν τα πρώτα τους Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι τους, μιας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω της ρωσικής εισβολής στη χώρα, στις αρχές του έτους.

Πολλοί από αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, λίγο καιρό μετά την έναρξη του πολέμου. Καθημερινά προσπαθούν να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία κι από ότι φαίνεται τα καταφέρνουν πολύ καλά!

Μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα το τελευταίο διάστημα, έμαθαν μεταξύ άλλων και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα της χώρας μας, τα οποία έψαλαν σήμερα το πρωί στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, στο κτίριο του Διοικητηρίου.

Εκτός από τα ελληνικά κάλαντα, οι πρόσφυγες έψαλαν και τα ουκρανικά, εντυπωσίασαν και έλαβαν ένα θερμό χειροκρότημα από τον υφυπουργό και όλους τους παρευρισκόμενους. Οι Ουκρανοί είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά μελομακάρονα.

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης μοίρασε θερμές ευχές στους Ουκρανούς πρόσφυγες για τις γιορτές, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της πατρίδας τους, ευχόμενος να κυριαρχήσει “η αγάπη και το φως” και επίσης οι ίδιοι να βρουν ξανά τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Επιπλέον, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι η Θεσσαλονίκη γνωρίζει από προσφυγιά και πως η Ελλάδα είναι με τους κανόνες του Εθνικού Δικαίου και βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.πηγή thestival.gr

Διαβάστε επίσης