Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου (video)

Θεσσαλονίκη: Πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου (video)

Από antwnio

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία αλληλεγγύης στον κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία περίπου στις 7 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, απ’ όπου και ξεκίνησε η πορεία, η οποία κατευθύνεται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με μέτωπο δυτικά.

Τα άτομα κρατούν πανό στα χέρια τους και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Θ. Χατζηαγγέλου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ο  Θάνος Χατζηαγγέλου προέβη σε απεργία πείνας και δίψας καθώς θεωρεί “εκδικητική” την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού σε αυτές της Νιγρίτας. Αίτημά του είναι η γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και η άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου συνελήφθη ως μέλος της ομάδας «Αναρχική Δράση», για «τρομοκρατία».

Η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών χαμηλής ισχύος σε αυτοκίνητα και κτίρια (τελευταία ενέργεια τα γκαζάκια που τοποθετηθήκαν το Φεβρουάριο του 2022 έξω από το Ιδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης).

πηγή thestival.gr/

Διαβάστε επίσης