Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο δημαρχείο από την ουκρανική κοινότητα – Έψαλαν τα κάλαντα στον Κ. Ζέρβα (video)

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο δημαρχείο από την ουκρανική κοινότητα – Έψαλαν τα κάλαντα στον Κ. Ζέρβα (video)

Από antwnio

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς αλλά και άλλα γιορτινά τραγούδια, άκουσε το πρωί της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο Δημαρχείο.

Λίγο μετά τις 11:00, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης παιάνισε τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς καθώς και το γνωστό σε όλους “Πάει ο παλιός ο χρόνος”. Αμέσως μετά, τη μουσική σκυτάλη έλαβε η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού που συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, με την μπάντα της Αστυνομίας να συμπληρώνει με κάλαντα και άλλες γιορτινές μουσικές.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζέρβας ευχήθηκε “να κρατήσουμε κάθε καλό από το 2022 και το 2023 να μας φέρει και άλλα. Να έχουμε υγεία, κανονικότητα, να είμαστε σε θέση να γευόμαστε επιτυχίες και χαρές στην πόλη που τόσο αγαπάμε και που πραγματικά αξίζει τα καλύτερα. Αυτές τις μέρες όλοι γινόμαστε παιδιά. Μπορεί να μην παίρνουμε δώρα αλλά τι καλύτερο δώρο από τη μουσική, τα χαμόγελα των ανθρώπων και των συνεργατών του δήμου”.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το τι εύχεται για το 2023 στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος τόνισε πως “θα ήθελα να ολοκληρωθεί το μέτρο και του χρόνου τέτοιο καιρό να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε”.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου μέλη της ουκρανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα της χώρας τους προς τον κ. Ζέρβα, ο οποίος συνομίλησε με τα μέλη της χορωδίας. Ένα εξ αυτών θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες της Θεσσαλονίκης καθώς -όπως είπε- “από την πρώτη στιγμή του πολέμου στέκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού”. Ο δήμαρχος τους ευχήθηκε να έχουν ειρήνη στην πατρίδα τους και υγεία και να προχωρήσουν μπροστά.

Στο φουαγιέ του δημαρχείου, εκτός από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, βρέθηκαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αντιδήμαρχοι.

 

Διαβάστε επίσης