Αρχική Εκκλησία Θεσσαλονίκη: Χειροτονία Πρεσβύτερου από τον Μητροπολίτη Φιλόθεο (φωτο)

Θεσσαλονίκη: Χειροτονία Πρεσβύτερου από τον Μητροπολίτη Φιλόθεο (φωτο)

Από antwnio
Στη χειροτονία σε Πρεσβύτερο, ενός διακόνου στην ενορία Τριανδρίας προχώρησε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Ο Παναγιώτατος προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης, μαζί με τους μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμονα και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Αθανασίου, με την συμμετοχή πολλών πιστών.

Μετά τον Χερουβικό Ύμνο χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου ο επί 5ετίαν Διάκονος π. Γεώργιος Μπαλίνια, έγγαμος με δύο τέκνα, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου θεολογίας από το ΑΠΘ, ο οποίος διηκόνησε έως σήμερα στην Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας και μετά την χειροτονία του θα υπηρετήσει στην Ενορία της Αχειροποιήτου.

Επίσης κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και πριν το Αποστολικό ανάγνωσμα, ο Παναγιώτατος, μετά από πρόταση του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερου Σπυρίδωνος Καλαϊτζόγλου, χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους φοιτητές Ματθαίο Ντούμπι, Νικόλαο Ντύντλερ και Θεοφάνη Μουρσελά.

Στην ομιλία του ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την αγάπη του και την στήριξή του, όπως και τον νέο Ποιμενάρχη του κ. Φιλόθεο, παρακαλώντας τον να μην τον λησμονεί ποτέ στις προσευχές του.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος στην ομιλία του κάλεσε τον νέο ιερέα να μην παραλείπει ποτέ να «εξέρχεται προς τον κόσμο και να δρα ιεραποστολικά, καλώντας όλους να γίνουν μέτοχοι στα θαυμάσια του Θεού».

πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης