Αρχική Διεθνη Νεα Ισραήλ: Η απάντησή μας στο Ιράν θα τερματίσει τις εχθροπραξίες

Ισραήλ: Η απάντησή μας στο Ιράν θα τερματίσει τις εχθροπραξίες

Από antwnio

Η απάντηση του Ισραήλ στις πρόσφατες ιρανικές ομοβροντίες πυραύλων και drones θα αποτελέσει ένα “μήνυμα αποτροπής” προς την Τεχεράνη και θα δώσει ένα τέλος σε αυτόν τον γύρο εχθροπραξιών, δήλωσε την Τρίτη ο Γιούλι Εντελστάιν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

Όπως τόνισε ο κ. Εντελστάιν, εν όψει των επικείμενων αντιποίνων, το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη την πολεμική ετοιμότητα των δυτικών δυνάμεων, τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν τα πληρώματα των αεροσκαφών, καθώς και την ανάγκη να παραμείνει η προσοχή στραμμένη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

“Πρέπει να αντιδράσουμε. Οι Ιρανοί θα ξέρουν ότι αντιδράσαμε. Και ειλικρινά ελπίζω ότι αυτό θα τους δώσει ένα μάθημα ότι δεν μπορείς να επιτεθείς σε μια κυρίαρχη χώρα μόνο και μόνο επειδή το βρίσκεις εφικτό”, δήλωσε ο ισραηλινός αξιωματούχος

Τόνισε ακόμα πως δεν πρόκειται για “επιχείρηση εκδίκησης” και πως το Ισραήλ δεν επιθυμεί έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας: “Ελπίζω ειλικρινά ότι θα καταλάβουν ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους να συνεχίσουν αυτού του είδους την ανταλλαγή χτυπημάτων”.

Ερωτηθείς εάν η ισραηλινή απάντηση θα επιδιώξει να αποφύγει την ύπαρξη θυμάτων, ο Έντελσταϊν είπε ότι οι στόχοι ακόμη συζητούνται, αλλά “πάντα λαμβάνουμε πάντα υπόψη τους διεθνείς κανόνες”, σημειώνοντας πως το Ισραήλ δεν στοχεύει σκόπιμα αμάχους.

Όπως προκύπτει από ισραηλινές πηγές, ο τρόπος απάντησης του Ισραήλ στις ιρανικές επιθέσεις αναμένεται να συμφωνηθεί από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δημοσκόπηση του τηλεοπτικού καναλιού Channel 13 έδειξε ότι το 29% των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ ενός άμεσου χτυπήματος στο Ιράν, το 37% στηρίζει επίθεση σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ενώ το 25% αντιτίθεται σε μια τέτοια ενέργεια.

πηγή .capital.gr

Διαβάστε επίσης