Αρχική Διεθνη Νεα Ισραήλ: Στις 15:30 συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολέμου – Αποφασίζουν για την απάντηση στο Ιράν

Ισραήλ: Στις 15:30 συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολέμου – Αποφασίζουν για την απάντηση στο Ιράν

Από antwnio

Κρίσιμες ώρες στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση ου πραγματοποιήσε χθες το Ιράν κατά του Ισραήλ και η οποία, σύμφωνα με την Τεχεράνη«πέτυχε όλους τους στόχους της», χωρίς να στοχεύσει κανένα αστικό ή οικονομικό κέντρο.

Πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ για να αποφασίσει αν θα απαντήσει ή όχι στην Τεχεράνη και με ποιο τρόπο, αν και ο βασκός σύμμαχος, οι ΗΠΑ, έχουν διαμηνύσει, μέσω Μπάιντεν, πως δεν θα υποστηρίξουν μια τέτοια κίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 3:30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Πολέμου της χώρας, ώστε να αποφασίσουν για την απάντηση στην ιρανική επίθεση, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και κράτησε 5 ώρες.

Στο μεταξύ, σε πρωινές του δηλώσεις ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ τόνισε ότι η απειλή για επίθεση στο Ιράν μετά τα αντίποινά του, εξακολουθεί να ισχύει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του στρατού, ο Κατζ δήλωσε: «Είπαμε ότι αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ, θα του επιτεθούμε και εμείς και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους συμμάχους μας». Από την πλευρά του, ο Ισραηλινος υπουργός Μετανάστευσης Οφι Σοφερ ήταν πιο επιθετικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως «το θράσος που έδειξε το Ιράν με αυτή την επίθεση πρέπει να εξαφανιστεί».

Διαβάστε επίσης