Αρχική Διεθνη Νεα Ιταλία: Συνάντηση Μελόνι και φον ντερ Λάιεν στη Ρώμη – Στο επίκεντρο οικονομία και μεταναστευτικό

Ιταλία: Συνάντηση Μελόνι και φον ντερ Λάιεν στη Ρώμη – Στο επίκεντρο οικονομία και μεταναστευτικό

Από antwnio

Λίγο μετά την παρουσίαση του βιβλίου με τις ομιλίες του David Sassoli, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, Ursula von der Leyen, συναντήθηκε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Giorgia Meloni στο Κυβερνητικό Μέγαρο Palazzo Chigi. Μια συνάντηση, τονίζουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, η οποία διήρκησε περίπου 90 λεπτά.

Όπως τονίζει σχετικό δελτίο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης “σε συνέχεια των συνομιλιών στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της πρώτης επίσκεψής της (Meloni) στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός, η σημερινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Σχεδίου Ανάπτυξης) Raffaele Fitto, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 9-10 Φεβρουαρίου “η οποία θα είναι αφιερωμένη ιδίως στην οικονομία και τη μετανάστευση”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ιταλίας, για το οποίο “επιβεβαιώθηκε επίσης η δέσμευση της Ιταλικής Κυβέρνησης”. Επίσης, καταδικάστηκαν “οι βίαιες πράξεις στη Βραζιλία και εκφράστηκε αλληλεγγύη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας”, όπως είχε κάνει και η ίδια η Meloni με ανάρτηση αργά τη νύχτα, ενώ το δελτίο Τύπου τονίζει πως “ικανοποίηση εκφράστηκε επίσης για την υπογραφή της κοινής δήλωσης ΕΕ-ΝΑΤΟ, που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις Βρυξέλλες”.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης