Αρχική Διεθνη Νεα Κίεβο: Εντείνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Κίεβο: Εντείνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Από antwnio

Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία έχουν “ενταθεί σε ένα βαθμό”, καθώς οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις συγκρούονται σε τουλάχιστον τρεις περιοχές στο ανατολικό μέτωπο, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος άμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου επί δύο διαδοχικές ημέρες.

“Βρισκόμαστε σε άμυνα”, έγραψε η Μαλιάρ. “Υπάρχουν σφοδρές μάχες, οι θέσεις των δύο πλευρών αλλάζουν αρκετές φορές την ημέρα”.

Η Μαλιάρ είπε επίσης ότι οι δύο στρατοί χτυπιούνται μεταξύ τους γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, αλλά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις “προχωρούν σταδιακά” κατά μήκος της νότιας πλευράς της.

Πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου αποκρούουν επίσης τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Αβντίεβκα και τη Μαριίνκα.

Εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης του στρατού ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση την Κυριακή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει περισσότερο από ένα χιλιόμετρο σε ένα τμήμα του νότιου μετώπου.

Το Κίεβο έχει σημειώσει σταδιακά κέρδη σε τμήματα του ανατολικού και του νότιου μετώπου από την έναρξη της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσής του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, μέρος της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ότι η αντεπίθεση “δεν ήταν επιτυχής” και ότι οι προσπάθειες διάσπασης των ρωσικών άμυνες είχαν αποτύχει.

Διαβάστε επίσης