Αρχική Ελλαδα Καιρός – Πέμπτη: Άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Καιρός – Πέμπτη: Άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Από antwnio

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά στις Σποράδες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά το πρωί πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 03 έως 05 βαθμούς Κελσίου).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί- νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν στο Ιόνιο να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης